RX 550 i5 12400F sistem nasıl olmuş?

Bu da çöp.
Hocam 3060'li sistemde işlemci i5 ve GHz'i çok düşük değil mi sizce de. Yine i5 12. nesil 4.40 GHz olsa mesela işlemciyi kendim alsam ayrı olarak.

2.60 temel frekans. Oyunlarda Turbo ile 4.4 oluyor.

Özel adres vermek yasak. Gereken soruları sorun, forum yardım etsin. Ya da bu sistem ile ilgili yeni konu açıp daha iyi fikirler alabilirsin.
Hocam şimdi sizin dediğiniz fanlar sıvı soğutucu (attığınız fanlar)
Onlardan herhangi birini 3-4 ay sonra alacağım. Anlamadığım şey içinde eksik olan sizin dediğiniz şey ne?. Fan yetersiz dediniz hangi fanı almalıyım fan ayrı sıvı soğutucu ayrı birşey değil mi?. Sorunu net bir şekilde detaylıca açıklar mısınız rica etsem?

Hocam sıvı soğutucunun ne olduğunu biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Hocam sistemden çok anlamadığımı size söyledimç sıvı soğutucu bilgisayarın aşırı ısınmasını önlüyor diye biliyorum.

Sıvı soğutma bilgisayarın değil işlemcinin ısınmasını engelliyor. İşlemcilerin kendi stok soğutucuları olur. Onlar yetmediği zaman sıvı ya da kule tipi soğutucular gerekir. 11400F'e stok soğutucusu yetmediği için ekstra bir soğutma almak gerekiyor. 11400F aşırı fazla güç tüketen bir işlemci olmadığı için sıvı soğutmaya gerek yok. ID-COOLING SE-214-XT RGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu (Random Spectrum Lighting) Fiyat bunun gibi bir kule tipi soğutucu yeterli olacaktır.

Anladım hocam sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…