RX 550 oyunlarda düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Keremo011

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Ben geçen günlerde internetten RX 500 sipariş ettim ve bilgisayarıma taktım. Forumdaki arkadaşlara darboğaz yapar mı diye sorduğumda bana olmaz dediler. Fakat tam aksine NVIDIA GeForce 9800 GT ile 60 FPS'te oynadığım CS:GO'yu şu an RX 550 ile 10 FPS'te oynuyorum ben buna hiçbir anlam veremedim. Havaya bakınca 200, yere bakınca 120 FPS civarında değerler alıyorum fakat normal olarak haritaya bakıncaki değerler bunlar.

Neden böyle oluyor hiçbir anlam veremedim lütfen yardımcı olur musunuz?

Sistem özelliklerim:
  • Intel Core 2 Quad Q9550.
  • 6 GB DDR2 800 MHz RAM.
  • 1 TB HDD.
  • RX 550 ekran kartı.

Hangi ayarlar?

Hocam darboğaz yapıyor olabilir mi ?

Hocam darboğaz yapıyor olabilir mi?

Yahu hocam kullanım değerlerine bakacak oluyorum RivaTuner çalışmıyor Radeon'un kendi aracıyla bakıyorum ekran kartı kullanımı %100 işlemci %60-70'lerde. En yüksek ayara da getirsem en düşüğe de getirsem yine aynı yine aynı.

Hocam normal oyunda böyle mi? Botlar fazladan işlemci ve ekran kartına yüktür.

Normal oyunda da aynı FPS değerini görüyorum maalesef.

En düşük en yüksek tüm ayarlarda aynı FPS'i alıyorum.

Hocam bunları bir deneyin :
Malwarebytes ile taratın , Format atın , İşlemci ve Ekran kartı macunlarını yenileyin (imkanınız varsa)
İşlemciye OC yapın ,
İmkanınız varsa işlemciyi daha düşük bir model ekran kartı ile çalıştırın.
NOT: Hocam nede olsa bu çift çekirdek bir işlemci darboğaz olmaz diyenler nasıl böyle düşündüler anlamadım.

Q9550 dört çekirdek.

İşlemciye overclock yapacak olsam PC kapanıyor pat diye.
Eski ekran kartı sürücülerini kaldırdın mı?

Hatta daha yeni format attım.

İşlemciye overclock yapacak olsam PC kapanıyor pat diye.

Hatta daha yeni format attım.
Hocam mining virüsü olabilir dediğim program ile taratın ama çok da bir faydası olacağını zannetmiyorum çift çekirdek bir işlemci ye böyle bir ekran kartı zor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…