Çözüldü RX 550 PCI Express x8 1.1 Kullanması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknikerliği
Profil Kapağı
1525608280
Selam arkadaşlar bu seferde ben konu açayım dedim. Resimden anlaşılacağı üzere ekran kartım RX 550. Sorunuma gelecek olursak ekran kartım PCI Express 3.0 x8 desteklemesine rağmen, anakartımın da bunu desteklemesine rağmen hala 1.1 kullanıyor olması... Sizce nedendir?
Güncelleme: Sorun yokmuş. Technopat'ın RX 550 inceleme videosunu izledim aynı şekilde orada mevcut...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemindeki İşlemci bildiğin antika İnşallah bir gün R5 1600 ya da İ5 8600'e kavuşursun, ben ise 2 yıl boyunca İ7 4510U çöpünü kullanmaya devam...
O sistem ileride i7 3770K takılarak bir canavara dönüştürülebilir. Bende de RX 550 var şuan bakınca bi tuhaflık sezdim. Bu PCIe x8 mi yoksa PCIe x4 mü?

Sistemindeki İşlemci bildiğin antika İnşallah bir gün R5 1600 ya da İ5 8600'e kavuşursun, ben ise 2 yıl boyunca İ7 4510U çöpünü kullanmaya devam...
Yalnız bu 2. sistemim diğer sistemim i7 4960X ve Asus ROG Rampage IV Black Edition...

Sağdaki soru işaretine basıp Render başlatırsan o değer yükselir... Gerekmediğinde bus hızı düşer. CPU frekansı ve GPU frekansı düştüğü gibi...
Cevabınız için teşekkür ederim. Deneyeceğim. Zaten sizin RX 550 incelemesini izlediğimde sizinde aynı şekilde olduğu kanısına vardım.
İ5-2500K OC ile kullanıldığın da bugün halen daha yeterli gelen bir işlemci. Antika sayılmaz.
Evet kesinlikle... FX 8350'yi stok haliyle geçiyor... H80i V2 soğutucum bulunmakta OC yapmıyorum daha...

O sistem ileride i7 3770K takılarak bir canavara dönüştürülebilir. Bende de RX 550 var şuan bakınca bi tuhaflık sezdim. Bu PCIe x8 mi yoksa PCIe x4 mü? Eki Görüntüle 266487
PCIe x8 destekliyor fakat şuan PCIe x4 kullanılıyor... Ben Sayın Recep Baltaş'ın dediğini uygulayacağım.

Sağdaki soru işaretine basıp Render başlatırsan o değer yükselir... Gerekmediğinde bus hızı düşer. CPU frekansı ve GPU frekansı düştüğü gibi...
Hocam birde ben MBR biçimli işletim sistemimi UEFI için GPT'ye çevirdim bunu AOMEI Partıtıon Assıstant ile yaptım ayrıca BIOS'tan da UEFI olacak şekilde ayarladım. Yalnız anakartımın üstünde VGA LED'i yanıyor ve sisteme görüntü gelmiyor. Onboard'dan görüntü alabiliyorum. Sebebi nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…