RX 550 sistem oyunlarda düşük performans veriyor

beyti57

Hectopat
Makaleler
1
RAM
kingston 16gb ram
Ekran kartı
Amd Rx550
Anakart
gıgabyte ga-b75m-d3v
İşlemci
i5 3470
Herkese selam, elimde LG 24GN60R-B 144Hz monitör var.
Sistemim orta segment diye düşünüyorum. AMD RX550 ve i5 3470 ekran kartı mevcut.
16 GB RAM 120GB SSD dahil.
Benim sorunum, sadece Valorant oynuyorum Valorant'ta 144Hz görüyor lakin bazen düşüyor. Masaüstü dahil arada mouse takılmalar meydana geliyor ve drop sorunlarıyla karşılaşıyorum. Bu durum can sıkıcı.
Ekran kartı ayarlarındaki ayarları arada bir değiştiriyorum.
Karamsar kaldığımda ki aradaki farkı çok da anlayamıyorum, AMD fryscn açıyorum.
Kullanmış olduğum ayarların SS'ini paylaştım.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Kullanmış olduğum ekran kartı ayarlarını şu şekil de:

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    70,4 KB · Görüntüleme: 168
  • Adsız.pngg.png
    Adsız.pngg.png
    68,6 KB · Görüntüleme: 298
  • Adsız.pnggg.png
    Adsız.pnggg.png
    62 KB · Görüntüleme: 201
  • Adsız.pngggg.png
    Adsız.pngggg.png
    84,9 KB · Görüntüleme: 180
  • Adsız.pnggggg.png
    Adsız.pnggggg.png
    37,2 KB · Görüntüleme: 149
  • Adsız.pngggggg.png
    Adsız.pngggggg.png
    47,7 KB · Görüntüleme: 139
  • Adsız.pnggggggg.png
    Adsız.pnggggggg.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 132
  • Adsız.pngggggggg.png
    Adsız.pngggggggg.png
    54,6 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemini değiştirmelisin bu sistemle oyunlardan zevk alamazsın, maddi durumun iyi değilse Ryzen g serisi bir işlemci 2 el sistem toplayabilirsin elindeki sistemi satsan üstüne 2-3K daha koysan daha ileriye dönük oyunlardan zevk alabileceğin bir sistem alabilirsin bende i5 4570'den Ryzen 5 5600 geçtim bilgisayar kullandığımı geçtiğim gün fark ettim.

Valorant çok fazla işlemciye yük bindiren bir oyun i5 4570 bile en düşük ayarlarda %100 kullanıma çıkıyordu. Bu yüzden drop yiyorsun ekran kartı ile alakalı bir durum yok aynı durumu yaşıyordum bende.

Herkese selam, elimde LG 24GN60R-B 144Hz monitör var.
Sistemim orta segment diye düşünüyorum. AMD RX550 ve i5 3470 ekran kartı mevcut.
16 GB RAM 120GB SSD dahil.
Benim sorunum, sadece Valorant oynuyorum Valorant'ta 144Hz görüyor lakin bazen düşüyor. Masaüstü dahil arada mouse takılmalar meydana geliyor ve drop sorunlarıyla karşılaşıyorum. Bu durum can sıkıcı.
Ekran kartı ayarlarındaki ayarları arada bir değiştiriyorum.
Karamsar kaldığımda ki aradaki farkı çok da anlayamıyorum, AMD fryscn açıyorum.
Kullanmış olduğum ayarların SS'ini paylaştım.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Kullanmış olduğum ekran kartı ayarlarını şu şekil de:
Sistemin orta segment değil, giriş seviyesi bile sayılmaz artık. Tüm bileşenlerin çok eski. Sadece işlemci değiştirmen de yeterli olmaz. Ekran kartı ayarlarıyla oynaman birşeyi değiştirmeyecek. 2.elden bir sistem toplayabilirsin. Ryzen 5 5500 ve gtx 1660 gibi bir sistem 144 hz de oynatır seni. Eğer genelde rekabetçi oyunlar oynuyorsan AMD ekran kartlarına hiç bulaşma. Tabi buna bir de en az b450 chipset anakart ve 3000mhz üstü ram alman gerekiyor.

Sistemin orta segment değil, giriş seviyesi bile sayılmaz artık. Tüm bileşenlerin çok eski. Sadece işlemci değiştirmen de yeterli olmaz. Ekran kartı ayarlarıyla oynaman birşeyi değiştirmeyecek. 2.elden bir sistem toplayabilirsin. Ryzen 5 5500 ve gtx 1660 gibi bir sistem 144 hz de oynatır seni. Eğer genelde rekabetçi oyunlar oynuyorsan AMD ekran kartlarına hiç bulaşma. Tabi buna bir de en az b450 chipset anakart ve 3000mhz üstü ram alman gerekiyor.

Hocam maalesef sisteminiz orta değil RTX 3060 kullanıyorum buna bile idare eder diyenler var.
İşlemci zaten eski olduğu için o performans gayet normal sıcaklık değerleri nasıl.
%100 cpu %80 küsüratlı civarı ekran kartı kullanıyor

Sistemini değiştirmelisin bu sistemle oyunlardan zevk alamazsın, maddi durumun iyi değilse Ryzen g serisi bir işlemci 2 el sistem toplayabilirsin elindeki sistemi satsan üstüne 2-3K daha koysan daha ileriye dönük oyunlardan zevk alabileceğin bir sistem alabilirsin bende i5 4570'den Ryzen 5 5600 geçtim bilgisayar kullandığımı geçtiğim gün fark ettim.

Valorant çok fazla işlemciye yük bindiren bir oyun i5 4570 bile en düşük ayarlarda %100 kullanıma çıkıyordu. Bu yüzden drop yiyorsun ekran kartı ile alakalı bir durum yok aynı durumu yaşıyordum bende.
Önerebileceğin bir sistem yada donanım var mıdır hocam ?

Ekran kartı ve işlemciyi dediğin gibi alsam.Donanımdan çok fazla anlamıyorum.
hangi anakartı kullanmam gerek? bunun yanın da ram,power supply vs?
tavsiyen var mıdır?

İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: B450 m k
Ekran kartı: GTX 970.
RAM: 2x8
PSU: Gametech 550W+80
M.2 SSD: Samsung 970 500GB
SSD: Hikvision 120GB
FPS 300-500 arası gidip geliyor her mapda aynı değil.
Drop yemiyorum arka planda Discord YouTube falan açık ve farklı bir MMORPG oyunda oynuyorum arka planda oda açık.

Hocam maalesef sisteminiz orta değil RTX 3060 kullanıyorum buna bile idare eder diyenler var.
İşlemci zaten eski olduğu için o performans gayet normal sıcaklık değerleri nasıl.

O nasıl işmiş öyle bende de 3050 Ti var da artık bu kartlar da mı çöp oldu Allah Allah.

İşlemci: Ryzen 5 5600.
Anakart: B450 m k
Ekran kartı: GTX 970.
RAM: 2x8
PSU: Gametech 550W+80
M.2 SSD: Samsung 970 500GB
SSD: Hikvision 120GB
FPS 300-500 arası gidip geliyor her mapda aynı değil.
Drop yemiyorum arka planda Discord YouTube falan açık ve farklı bir MMORPG oyunda oynuyorum arka planda oda açık.
970 le imkansız kanka o fps değerlerini görmen :/

Technopat Haberler

Geri
Yukarı