RX 550 sistemde Battlefield 1 ve 5 Online maçlarda kasıyor

themperr0r

Hectopat
Daha fazla  
Sistem:
RX550 2 GB.
AMDFX-8150 8Core.
8 GB DDR3 RAM.

Arkadaşlar öncelikle iki oyunda da Single Player modlarda hiçbir sıkıntı yok ama multiplayer modlarda oyun kafayı yiyor. Driverlar ve Windows güncel olmasına rağmen bazen işlemci ve ekran kartı kullanımları %1-2 olabiliyor. Battlefield 4'te Ultra ayarlarda bile hiçbir sıkıntı olmuyor ama Battlefield 1 ve 5 Low ayarlarda bile multiplayer maçlarda kafayı yiyor. Başlarda RAM yetmiyor diye düşünmüştüm ama benchmark videolarında 8 GB RAM gayet yeterli geliyor. Bunun için bir çözüm önerisi olan var mı arkadaşlar? Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemciden dolayı o sorunu yaşıyorsun. Özellikle online oynarken daha çok kasmasının sebebi de online oyunlarda işlemciye daha çok yük binmesi. Eski işlemcim senin kullandığın işlemciden daha güçlü olmasına rağmen oyunu oynamaya yetmiyordu. Çok uğraştım, her şeyi denedim ama bunun bir çözümü yok maalesef. Durumu bir nebze kurtarmak için oyuncu sayısının düşük olduğu oyun modlarını oynayabilirsin azda olsa etkisi olur.

10400 ile Bfv'de ben %85-100 arası alıyorum yer yer. Drop yememen imkansız aslında.

Haritadan haritaya ve MP oyuncu sayısında oynayarak işlemciyi test etsene.

Kullanım yine aynı kafada devam ediyor ama harita farklılığı da yok. Belki oyuncu sayısı artınca bir sıkıntı oluyordur dedim ama sorun şöyle ki, gökyüzüne veya yere bakarken sıkıntı yok ama kadraja başka bir oyuncu girince kafayı yiyor yine oyun. Oyuncu sayısının bir önemi yok. Deathmatch'de de aynı durum geçerli Conquest'lerde de.

Tekli çekirdekte darboğaz olabilir. Tekli çekirdeklerin kullanımı %90 üzeriyse vardır darboğaz.

Afterburner ile baktığımda hiç bir çekirdeğin kullanımı %70'in üstüne çıkmıyor. Hepsi birbirinden bağımsız. Sanki oyun açık değilmiş de bilgisayar bir virüs tarafından falan boşa yüke biniyormuş gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı