Yeni bir sistem topladım ama bilgisayar donuyor. Büyük ihtimalle sorun harddiskden olduğu için, konuyu depolama birimleri ile alakalı olan kısımda açtım. Herkesin önerdiği birçok sistemde kullanılmış bir harddisk, WD 1TB Blue 7200RPM 64MB (WD10EZEX). Ben bu harddiski incehesap.com sitesinden aldım. Ürünü incehesap'dan kargo ile servise gönderdik. Servis bir sorun yok dedi. 
Servisin ismi WD değildi oXyd'di, normalde de böyle olması mı gerek bilmiyorum ama neyse. Bu arada donma sorununu neden harddiske bağladım derseniz, fazla ses çıkarıyor ve o fazla sesler kesilince PC donuyor öyle kalıyor.
İşletim sistemini kurarken hiç böyle bir sorun olmadı, normalce kurdum (UEFI Windows 10 64Bit). Servisten geldi. Bu sefer sorun yok. 
Sonra yine dondu anakart BIOS'u yüzündendir dedim, BIOS update yaptım, düzeldi sandım PC'ye bakayım dedim. Yine dondu, öyle kaldı ve fazla sesler gitti. Evet, sorun sizce harddiskde mi, yoksa başka bir şeyde mi? Ne yapmam gerek?
- Ekran Kartı: MSI Aero ITX RX 550 (2GB)

- Anakart: ASUS PRIME A320M-K

- Bellek: Corsair Value Select DDR4 8GB 2133MHz

- Harddisk: WD 1TB 7200RPM 64MB

- İşlemci: AMD Athlon X4 950

- Güç Kaynağı: 420W

- İşletim Sistemi: Windows 10 64Bit

[ÇÖZÜLDÜ] 
Sorunu iyi bir internet  kafe sahibine sordum. Sorun kargo şirketi(yurtiçikargo) yüzündenmiş. Kendisi kargo şirketi ile kavga bile etmiş, kargoları sallayıp fırlatıp koyuyorlarmış. Türkiye'deki kargo firmalarının hiç birine güvenmediğini UPS Kargo'yu kullandığını söyledi (iki ilçe ilerde şubeleri olmasına rağmen yinede). "Büyük ihtimalle kafa atmıştır" dedi.  İncehesap.com bu yazıyı okuyorsanız lütfen daha düzgün bir kargo şirketi ile çalışın, böyle hassas ürünleri kaba firmalara emanet etmeyin. Bu arada harddisk servisinin adı INDEX'miş.