O zaman bu konuya mesaj atıp konuşmayı başlattığıma göre elimden geldiğince yardımcı olayım sana.
Sistemin iç temizliğini yaptın mı? Yani cache, temp dosyalarını, indirilenler klasörünü vs. sıklıkta temizliyor musun? Oyun esnasında işlemci ve ekran kartının sıcaklıkları, frekans hızları ne durumda? MSI Afterburner ile kontrol edebilirsin. Fiziksel olarak temizlemiş olsan bile bir yerde aşırı ısınıp hızını kesiyor olabilir.
O zaman bu konuya mesaj atıp konuşmayı başlattığıma göre elimden geldiğince yardımcı olayım sana.
Sistemin iç temizliğini yaptın mı? Yani cache, temp dosyalarını, indirilenler klasörünü vs. sıklıkta temizliyor musun? Oyun esnasında işlemci ve ekran kartının sıcaklıkları, frekans hızları ne durumda? MSI Afterburner ile kontrol edebilirsin. Fiziksel olarak temizlemiş olsan bile bir yerde aşırı ısınıp hızını kesiyor olabilir.
Windows + R ile Çalıştır'ı aç ve prefetch yaz. Bu klasördekileri de temizle. MSI Afterburner haricinde HWiNFO'yu sadece sensör modunda arkada açık bırakabilirsin. Bekliyorum.
Windows + r ile çalıştır'ı aç ve prefetch yaz. Bu klasördekileri de temizle. MSI Afterburner haricinde HWiNFO'yu sadece sensör modunda arkada açık bırakabilirsin. Bekliyorum.
MSI Afterburner ayarlarına git. İzleme sekmesine gir. Şu ayarları tek tek seçerek OSD'de göster (Bilgi Ekranı) özelliklerine tik at:
* GPU Sıcaklığı
* GPU Kullanımı
* Bellek Kullanımı
* İşlemci Hızı
* Bellek Hızı
* Güç (İH, BH ve bu, genelde GPU'dan alır değerleri.)
* CPU - CPU12 Tempature
* CPU - CPU12 Usage
* CPU - CPU12 Clock
* CPU - CPU12 Power (Düz CPU, ana işlemciden alınan değer, CPU1 - 12 aralığı ise bütün çekirdeklerin değerleri.)
* RAM Usage
* FPS
Bunların bazıları olmayabilir veya farklı isimlerle adlandırılabilir, neticede kendi bilgisayarımdan örnek verdim. Zaten bizim için önemli olanlar frekans hızı ve sıcaklık sensörleri. Yine de açabildiğin kadarını aç.