RX 5500 XT 4 GB sistemde Tom Clancy's Rainbow Six: Siege "Low VRAM" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Abdurrahman Atak

Hectopat
RAM
16 GB 3200 MHz cl16
SSD veya HDD modeli
KİOXİA 240GB + 750 GB SAMSUNG
Ekran kartı
MSI RADEON RX 5500 XT MECH 4G OC
Anakart
MSI A520M-A Pro
İşlemci
RYZEN 5 3500X
Merhabalar, oyun sırasında (yaklaşık 1-2 saat sonra) sol altta çıkıyor bu uyarı. Ardından FPS'i 70'e sabitliyor. Ekran kartımın VRAM'inin oyun için yeterli olduğunu düşünüyorum: Sistem Gereksinimleri
Oyunu en düşük ayarlarda oynuyorum. Ayrıca RX 560 2 GB ekran kartına sahip olan bir arkadaşıma böyle bir sorunun olup olmadığını sorduğumda hiç böyle bir sorun yaşamadığını söyledi. Acaba benim ekran kartında mı bir sorun var? Yardımcı olursanız sevinirim.

VRAM kullanımı kaç olarak gözüküyor grafik ayarlarında? Vulkan üzerinden mi oynuyorsunuz oyunu? Vulkan'da biraz daha fazla VRAM istiyor oyun.

Grafik ayarlarında bildiğim kadarıyla 1100 MB civarı gösteriyordu. Vulkan'la oynuyorum ama 2-3 hafta öncesine kadar, 3-4 saatte oynasam böyle bir sıkıntı yoktu. Ayrıca RX 560 kullanan arkadaşım da Vulkan'la oynuyor.
Bende oynuyorum hatta şu an maçtayım Vulkan ile ama böyle bir sorun yok. Sürücüler güncel mi hocam.

Güncel.

Grafik ayarlarında bildiğim kadarıyla 1100 MB civarı gösteriyordu. Vulkan'la oynuyorum ama 2-3 hafta öncesine kadar, 3-4 saatte oynasam böyle bir sıkıntı yoktu. Ayrıca RX 560 kullanan arkadaşım da Vulkan'la oynuyor.

Güncel.

Hocam kartı beş on dakika FurMark yaparsanız iyi olur aslında ısı kart kullanımı vs bir sıkıntı var mı yok mu belli eder kendini.

1647797502720.png

Test sonuçları

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı