RX 5500 XT 4 GB sistemde Tom Clancy's Rainbow Six: Siege "Low VRAM" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Abdurrahman Atak

Hectopat
RAM
16 GB 3200 MHz cl16
SSD veya HDD modeli
KİOXİA 240GB + 750 GB SAMSUNG
Ekran kartı
MSI RADEON RX 5500 XT MECH 4G OC
Anakart
MSI A520M-A Pro
İşlemci
RYZEN 5 3500X
Merhabalar, oyun sırasında (yaklaşık 1-2 saat sonra) sol altta çıkıyor bu uyarı. Ardından FPS'i 70'e sabitliyor. Ekran kartımın VRAM'inin oyun için yeterli olduğunu düşünüyorum: Sistem Gereksinimleri
Oyunu en düşük ayarlarda oynuyorum. Ayrıca RX 560 2 GB ekran kartına sahip olan bir arkadaşıma böyle bir sorunun olup olmadığını sorduğumda hiç böyle bir sorun yaşamadığını söyledi. Acaba benim ekran kartında mı bir sorun var? Yardımcı olursanız sevinirim.

Belgeler'de My Games klasörünün içerisinde Rainbow Six: Siege'e ait klasör var, onu silip tekrar oyuna girin, ayarları da en düşüge alıp tekrar deneyin.

Not: Oyunda yapmış olduğunuz ekstra ayar varsa bu işlemden sonra eski haline dönebilir.

Belgeler'de my Games klasörünün içerisinde Rainbow Six: Siege'e ait klasör var, onu silip tekrar oyuna girin, ayarları da en düşüge alıp tekrar deneyin.

Not: Oyunda yapmış olduğunuz ekstra ayar varsa bu işlemden sonra eski haline dönebilir.

Hocam grafik ayarlarından olduğunu düşünmüyorum. Aynı karta sahibim 4 GB modeli en yüksek ayarlara dahi alsam böyle bir sorun yaşamıyorum.

Hocam grafik ayarlarından olduğunu düşünmüyorum. Aynı karta sahibim 4 GB modeli en yüksek ayarlara dahi alsam böyle bir sorun yaşamıyorum.

Bende de aynı kart var. Yüksek ayarlarda bir süre oynadıktan sonra VRAM şişiyor ve sol altta Low VRAM uyarısı geliyor, o uyarı geldikten sonra da kademe kademe FPS aşağı çakılıyor oyunu kapatıp açmadan da düzelmiyor FPS olayı. Ki konu sahibi sadece Rainbow'da böyle yaşadığını belirtmiş. Karttan olsa her oyunda meydana gelirdi.

6GB 1060 ile 1080p Ultra ayarlarda oynamama rağmen VRAM kullanımı 4GB'ı doğru düzgün geçmiyor bende, 4.5/5GB'ları falan görsem tamam diyeceğim de 4GB 5500XT ile nasıl oluyor bu iş anlamak güç gerçekten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı