RX 5500 XT anlık GPU MHz ve GPU kullanımı düşmesi

Desiigner

Picopat
Arkadaşlar bu sorunu 2 gündür yaşıyorum. Oynadığım oyun The Division 1. ilk 2-3 saat en ufak bir sorun yok yağ gibi akıyor oyun sonra ne oluyorsa birdenbire bazen sağa sola koşarken ya da Sniper ile dürbün açıp kapattığım da oyun anlık takılmaya falan başlıyor. Afterburner kurulu olduğu için sürekli değerleri takip ediyorum özellikle Sniper da dürbün açıp kapattığım da GPU kullanımı birden 0 oluyor GPU MHz'si ise birden çakılıyor sonra geri topluyor kendini. Bu sürekli böyle devam ediyor. Ve bu sorun ben oyunu kapatıp açmazsam devam ediyor hep. Koşarken sağa sola bakarken de aşırı derece de takılmaya başlıyor oyun. Ne zaman takılma olsa dediğim senaryo oluyor. Oyun oynamaktan soğudum artık. İşlemci ve ekran kartı ısınmıyor zaten buz gibi çalışıyorlar. Aşağı ya sıkıntının yaşandığı anın resmini de ekliyorum tam olarak böyle oluyor.

20240211024956_1.jpg

FurMark ve superposition ile ekran kartına benchmark yaptım orada sorun yok. Fakat unigine heaven ile unigine valley ile benchmark yaparken de bu sorunu yaşıyorum. Son iki programda da tıpkı oyunda olduğu gibi anlık takılıyor görüntü. Sürücü olabilir mi emin değilim güncel olan 24.1.1 sürümü kurulu şu an da. Shader cache yapıyor desem sürücüyü kuralı 2 gün oldu ve ben 2 gün içinde belki 10 defa girdim oynadım bu oyunu şimdiye 50 sefer bitirmiş olması lazım. Ekran kartına undervolt yapmıştım acaba o mu sebep oluyor dedim varsayılan ayarlara döndürdüm geri düzelmedi onunla da alakalı değilmiş. Ben işin içinden çıkamadım yardımcı olabilir misiniz acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı