Merhaba daha bugün RX 5700 XT yi yeni sürücülerine güncelledim. Oyunlarda sıkıntılar olmadı. Her şey düzelmiş gibiydi. Yeniden başlatınca bilgisayarı windows siyah ekranda kaldı. Güvenli mod da eski sürücüye döndüm. Diyeceğim odur ki 5000 serisinden uzak durun.
Yayın yapmıyorum, bende Ryzen 1500X var. Kart güçlü ama 4/4 işlemciyle sıkıntı yaşar mısın emin değilim.
@Yosemite Sam senin kartın Navi 10, 5500 XT Navi 14. Bu kart düz 5700'den kırpılmış veya üzerine güçlendirilmiş model değil, farklı. 5000 serisinde yer alması yalnızca isimlendirme.
Merhaba daha bugün RX 5700 XT yi yeni sürücülerine güncelledim. Oyunlarda sıkıntılar olmadı. Her şey düzelmiş gibiydi. Yeniden başlatınca bilgisayarı windows siyah ekranda kaldı. Güvenli mod da eski sürücüye döndüm. Diyeceğim odur ki 5000 serisinden uzak durun.
RX 5500 XT5000 serisi diğer kartlara göre farklı NAVI versiyonuna sahiptir, 5000 serisi kartlarda en az sorun yaşanan modeldir kendisi. Sapphire ve MSI gibi markaların amacsizca yaptığı fabrikasyon OC modeller dışında sorun yaşanma oranı gayet düşüktür.
Eğer 4GBVRAM baz alıyorsanız 1650super modelini tercih etmelisiniz, 8GB versiyonu ile karşılaştırılması zaten mantıklı değildir, 8GB ise 5500 XT modeline yönelebilirsiniz.
Ek olarak bu hafta sözde blackfriday indirimleri var, daha iyi bir modeli 2k civarına yakalayabilirsiniz.
RX 5500XT önerimdir hocam. Arkadaşın yukarıda bahsettiği gibi 10 aylık eski driver ile çekilmiş videolara göre hareket etmemeniz gerekiyor. Yeni driverlar ile 5500XT 1660'dan iyi bir kart. 1660S'in bir tık arkasında bulunuyor diyebilirim.
Yayın yapmıyorum, bende Ryzen 1500X var. Kart güçlü ama 4/4 işlemciyle sıkıntı yaşar mısın emin değilim.
@Yosemite Sam senin kartın Navi 10, 5500 XT Navi 14. Bu kart düz 5700'den kırpılmış veya üzerine güçlendirilmiş model değil, farklı. 5000 serisinde yer alması yalnızca isimlendirme.