RX 5500 XT mi, XFX RX 590 mı yoksa GTX 1660 OC 6 GB mi?

Bütçe 2000 TL ise 1660 Super veya indirimden 5600XT almak daha iyi olur.

5500XT 8GB 1620 TL'ye bulunuyor, o kadar para vermek gereksiz, 7nm az güç tüketiyor güçlü bir kart ama fiyat olarak durum bu. Bizzat kullanıyorum ayrıca.

RX 590 en son Afrika'daki köylere yetecek kadar elektrik tüketip alev alev yanıyordu. Uzak durmak lazım.

Son düzenleme:
1660, 5500 XT veya indirim kovalayıp Sapphire 5600 XT alınabilir 2150 civarına ama 590 (özellikle XFX) tavsiye etmem.

Ben 5600 XT kullanıyorum çok memnunum ama sürücü hataları hala çözülemedi. Frekans ve voltajı çok az kıstım sorunsuz kullanıyorum aşırı memnunum. Ama AMD kartların sürücü sorunları olduğu bir gerçek onu hesaba katarak alın.

Sürücüyle, sorunlarla uğraşmak istemiyorum derseniz 1660 en temiz seçim gözünüz kapalı alabilirsiniz.

Ne alırsanız alın XFX almayın.

Tam da ben böyle bir yorum yapmayı düşünüyordum ama sonradan aklıma eskiden linç yediğim günler gelince vazgeçmiştim. Yani eskiden bu tarz sürücü sıkıntılarından bahsetmek ciddi ciddi linç sebebiydi. Ekran kartı önerilerini de uzaktan izliyordum fakat kullandığım modeli (XFX RX 590) görünce de yorum yaptım. Siz böyle bir yorum yapınca bende birkaç şey katmak istedim. Kendinizi şanslı sayabilirsiniz ufak bir ayarlama ile çözmüşsünüz. Halen bu tarz sürücü sorunları yaşayıp da çözemeyen birçok kişi var. Ekran kartı önerisi yaparken o markaya ait kronik bir sıkıntı varsa bahsedilmeli diye düşünüyorum. Aynı şey NVIDIA için de geçerli. Bu tarz sorunlardan haberdar olmayıp da bir hevesle alınan sistemlerde kronik sorunlar ile boğuşmak cidden çok can sıkıcı bir durum.

Fanboy olmaya ne gerek var kimse benim babamın oğlu değil yanlışa yanlış demek lazım. Bu kartlara bir asgari ücret parası veriyoruz yanlış yönlendirmek büyük sorumluluk bence.

Benim eski kartım Armor 570'di şimdi Sapphire 5600 kullanıyorum. İkisinden de memnun kaldım aldığıma pişman değilim ama çok sorun yaşadım bunu da söylemek lazım.

Bence kart önerileri kullanıcıya göre yapılmalı. Ben şimdi tekrar alacak olsam bütçeme göre 570 de alırım 5600 de. Bir sorun yaşarsam uğraşırım %70 ihtimalle çözerim. Zaten bilgisayarla uğraşmayı da seviyorum çok sorun olmuyor benim için. Ha çözülemediği de oluyor ama o %30 ihtimal Nvidia kartlarda da var onlar da kusursuz değil.

Benim gibi olan kullanıcı 600 TL daha az para verir çok daha iyi performans alır. Sorun yaşarsa da uğraşır çözer şansına çok sıkıntılı bir kart gelmezse. Ama mesela bilgisayardan çok anlamayan sürücü bile kurmayı bilmeyen bir arkadaşım var. O arkadaşıma asla AMD kart aldırmam. Israrla Nvidia alacağına dair tembihliyorum. İndirimlerde 1660S alacak yakın zamanda.

O arkadaşım 570 falan alsa muhtemelen lanet okur AMD'ye de bana da. Haftada 3 kere arar beni sıcaklık 80 normal mi, wattman yazıyor ne yapıcam falan diye.

Son düzenleme:
Yerinde olsam AMD'ye bulaşmazdım. 1660 Super al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…