RX 5500 XT oyunda 100% kullanılıyor

431168

Hectopat
Makaleler
4
Merhaba,
Yoğun olarak CS:GO oynuyorum. Oyunda çözünürlük ve grafik ayarlarım orta seviyede. Yüksek ayarda herhangi bir seçenek yok. Yaklaşık olarak 250/300 FPS alabiliyorum. Kullandığım monitör ASUS 165Hz 0, 5ms.

Oyun sırasında Radeon yazılımına baktığımda işlemci kullanımı en fazla %9 seviyelerde iken ekran kartı sürekli %100 seviyede çalışıyor. Kart sıcaklığı 60C civarlarında fan çalıştırıyor. Kafama takılan durum ekran kartının tam kapasitede çalışması normal mi? İşlemcide neredeyse hiç hareket yok fakat ekran kartı yükü sırtlanmış durumda. Bunu değiştirmenin ya da dengelemenin bir formülü ayarı var mı? Radeon yazılımı görseli ekte olduğu gibi. Oyun sırasında fotoğraf alamadım. Oyunu resimlemiş, buradan kullanım kısmını işaretledim.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

5500.jpg

Çok normal. Telaş yapmayın :)
CSGO yoğun olarak işlemcide kullanıyor diye düşündüm ama ekran kartı kullanımı hep full seviyede olunca biraz endişe ettim açıkcası.
Normal. Ekran kartı alıyorsanız kullanılmıyorsa o zaman ne işe yarar ki?
Çok haklısınız fakat bu oyunda %100 kapasitede kullanımı hakkında sordum. Biraz fazla buldum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı