RX 5500 XT - R5 3600 sistem FC 25'te kasıyor

vikedya

Femtopat
Daha fazla  
1734726024763.png

FIFA 25 kariyer modunu oynamak için aldım fakat oyun çok kasıyor. Bir sürü ayar yaptım oyunu 1280X? (çözünürlüğü hatırlamıyorum ama en düşüklerinden) oynuyorum fakat oyun çok kasıyor, donuyor ve bunun dışında sanki ben pasa, şuta ortaya basınca bunlar gecikmeli oluyor. Yukarıdaki sistem özelliklerinden hangisine ekleme yapsam sorun çözülür sizce?

O kadar kasması normal değil.
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip geri yükleyip dener misiniz?

Burada DDU ile ekran kartı sürücüsü silme hakkında rehber mevcut eğer zorlanırsanız yardımcı alabilirsiniz.

Bir ekleme yapmak istiyorum şu anda bilgisayarda sadece Google ve Steam fazla RAM kullanıyor ve RAM kullanılma yüzdesi %55.Allah bilir bu oyuna girince kaç oluyordur bilmiyorum. Oyuna girip bakma fırsatım yok çünkü oyundayken Alt+Tab atınca bilgisayar kendinden geçiyor hiçbir şey yaptırtmıyor. Eğer bu normal derseniz dediğiniz şeyi yapayım.

Bir ekleme yapmak istiyorum şu anda bilgisayarda sadece Google ve Steam fazla RAM kullanıyor ve RAM kullanılma yüzdesi %55.Allah bilir bu oyuna girince kaç oluyordur bilmiyorum. Oyuna girip bakma fırsatım yok çünkü oyundayken Alt+Tab atınca bilgisayar kendinden geçiyor hiçbir şey yaptırtmıyor. Eğer bu normal derseniz dediğiniz şeyi yapayım.

Evet RAM miktarınız hem oyun için hem gündelik işlemler için biraz yetersiz kalabilir. Ayrıca yüksek ihtimalle RAM'leriniz Dual channel değil bu yüzden de performansınız düşük.
Siz yine de dediğim yöntemi uygulayın.
AMD ekran kartı yazılımı son derece sıkıntılıdır durduk yere hataya düşüp oyunun ortasında sizi oyundan atabilir veya yeniden başlatabilir bu yüzden özellikle ekran kartınızın yazılımını silip yeniden son sürüm WHQL sürücülerden birisini yükleyip kurmanızda fayda var.

Bu siteden Windows 11 ve Windows 10 için uyumlu otomatik sürücü aracını indirirseniz hem chipset hem ekran kartınızın yazılımını yükleyecektir.

Eki Görüntüle 2378552

FIFA 25 kariyer modunu oynamak için aldım fakat oyun çok kasıyor. Bir sürü ayar yaptım oyunu 1280X? (çözünürlüğü hatırlamıyorum ama en düşüklerinden) oynuyorum fakat oyun çok kasıyor, donuyor ve bunun dışında sanki ben pasa, şuta ortaya basınca bunlar gecikmeli oluyor. Yukarıdaki sistem özelliklerinden hangisine ekleme yapsam sorun çözülür sizce?

Selamlar,

Oyun açıkken Görev Yöneticisi > Performans > Bellek - Buranın görselini yükleyin bakalım.

FC 25 çok yüksek RAM tüketimi yapan bir oyundur siz kasıyor yazmışsınız ama sistem özellikleri neler RAM 2x olarak mı kullanıyorsun? eğer ki bunları paylaşırsan senin için net bir çözüm sunabilirim.

Son düzenleme:

Selamlar,

Oyun açıkken Görev Yöneticisi > performans > bellek - buranın görselini yükleyin bakalım.

FC 25 çok yüksek RAM tüketimi yapan bir oyundur siz kasıyor yazmışsınız ama sistem özellikleri neler RAM 2X olarak mı kullanıyorsun? Eğer ki bunları paylaşırsan senin için net bir çözüm sunabilirim.

1734733223590.png

Kusura bakmayın işim çıktı geç dönebildim. Şimdi ekran kartı şeyini de yapayım bakalım çözülecek mi.

Eki Görüntüle 2378632

Kusura bakmayın işim çıktı geç dönebildim. Şimdi ekran kartı şeyini de yapayım bakalım çözülecek mi.

Sorun değil hocam ben yine de analizlerimi yapayım kesin olarak çözüm olacak bu arada.

1734734406646.png

1734734544621.png

Paylaştığınız görseldeki analizlerim:

1x8 GB RAM kullanıyorsunuz buda ciddi performans kaybı yaşatıyor size.

Normal fiziksel belleğiniz 8GB ve +9,3 GB PAGE FILE olarak SSD üzerinden tampon bellek kullanılıyor ve 22,0 GB sistem tarafında açılmış tampon bellek boyutu mevcut.

FC 25 Çok büyük RAM boyutlarına çıkıyor, aşağıdaki görselde görüldüğü gibi.

1734734823260.png

Çözüm:

2x16 GB RAM yaparsanız sorununuz %100 olarak çözülmüş olur ve bu şekilde 2x16 GB RAM kullanarak SSD hızı ile sınırlı kalmadan sadece RAM hızı ile çalışır oyunlarınız veya programlarınız.

Dosya Ekleri

• 1734734362331.png
    1734734362331.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 14
  • 1734734391582.png
    1734734391582.png
    7,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Selamlar,

Oyun açıkken Görev Yöneticisi > performans > bellek - buranın görselini yükleyin bakalım.

FC 25 çok yüksek RAM tüketimi yapan bir oyundur siz kasıyor yazmışsınız ama sistem özellikleri neler RAM 2X olarak mı kullanıyorsun? Eğer ki bunları paylaşırsan senin için net bir çözüm sunabilirim.

Sorun değil hocam ben yine de analizlerimi yapayım kesin olarak çözüm olacak bu arada.

Eki Görüntüle 2378649

Eki Görüntüle 2378653

1x8 GB RAM kullanıyorsunuz bu da ciddi performans kaybı yaşatıyor size.

Normal fiziksel belleğiniz 8 GB ve +9, 3 GB page fıle olarak SSD üzerinden tampon bellek kullanılıyor ve 22,0 GB sistem tarafında açılmış tampon bellek boyutu mevcut.

FC 25 çok büyük RAM boyutlarına çıkıyor, aşağıdaki görselde görüldüğü gibi.

Eki Görüntüle 2378655

Çözüm:

2x16 GB RAM yaparsanız sorununuz %100 olarak çözülmüş olur ve bu şekilde 2x16 GB RAM kullanarak SSD hızı ile sınırlı kalmadan sadece RAM hızı ile çalışır oyunlarınız veya programlarınız.

Oyuna 1000TL verdik şimdi bir de bu çıktı. Bir de en olmayacak zamanda. Şu an 2 adet 16 GB RAM alacak gücüm yok ama rahatlatır diyorsanız bir 8 GB ekleme yapabilirim.

Eki Görüntüle 2378649

Eki Görüntüle 2378653

1x8 GB RAM kullanıyorsunuz bu da ciddi performans kaybı yaşatıyor size.

Normal fiziksel belleğiniz 8 GB ve +9, 3 GB page fıle olarak SSD üzerinden tampon bellek kullanılıyor ve 22,0 GB sistem tarafında açılmış tampon bellek boyutu mevcut.

FC 25 çok büyük RAM boyutlarına çıkıyor, aşağıdaki görselde görüldüğü gibi.

Eki Görüntüle 2378655

Çözüm:

Biraz araştırdım kararı verdim. Şu anki RAM'im 8 GB ve 1000'lerde bir MHz'si var. Ekran kartımda 2 adet RAM slotu var ve 2 adet 8 GB RAM alacağım. MHz'leri 3200.sorunu çözer diye umuyorum.

Son düzenleme:
Oyuna 1000TL verdik şimdi bir de bu çıktı. Bir de en olmayacak zamanda. Şu an 2 adet 16 GB RAM alacak gücüm yok ama rahatlatır diyorsanız bir 8 GB ekleme yapabilirim.

Biraz araştırdım kararı verdim. Şu anki RAM'im 8 GB ve 1000'lerde bir MHz'si var. Ekran kartımda 2 adet RAM slotu var ve 2 adet 8 GB RAM alacağım. MHz'leri 3200.sorunu çözer diye umuyorum.

Selamlar,

2x8 GB olarak alırsanız yine PAGE FILE buraya takılacak bu şekilde geçici çözüm olarak düşünebilirsiniz ama tamamen size kalmış burası ben olabilecek en iyi çözüm 2x16 GB olarak yapmanızı isterim.

( Oyuna 1000TL verdik şimdi bir de bu çıktı. ) Cevap:

Bilgisayar toplarken her zaman Technopat.net burada konu oluşturun tecrübesi iyi olan arkadaşlarımız size oyununuz için en iyi sistem önerilerini yapacağını düşünüyorum ve "( Oyuna 1000TL verdik şimdi bir de bu çıktı. ) " bu cümleyi kurmamanız için.

Selamlar,

2x8 GB olarak alırsanız yine page fıle buraya takılacak bu şekilde geçici çözüm olarak düşünebilirsiniz ama tamamen size kalmış burası ben olabilecek en iyi çözüm 2x16 GB olarak yapmanızı isterim.

( oyuna 1000TL verdik şimdi bir de bu çıktı. ) Cevap:

Bilgisayar toplarken her zaman Technopat.net burada konu oluşturun tecrübesi iyi olan arkadaşlarımız size oyununuz için en iyi sistem önerilerini yapacağını düşünüyorum ve "( oyuna 1000TL verdik şimdi bir de bu çıktı. ) " bu cümleyi kurmamanız için.

Page fıleye takılmak ne oluyor açıklayabilir misin pek bilgim yokta. Bir de bilgisayar benim elime geçeli bayağı bir uzun süre oldu bilgisayarıda 2. el almıştım. Zaten toplama gibi bir şey olsa çok bilgisizim illa ya buradan ya da internetten bir kaynaktan yardım alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı