RX 5500 XT - R5 3600 sistem FC 25'te kasıyor

Page fıleye takılmak ne oluyor açıklayabilir misin pek bilgim yokta. Bir de bilgisayar benim elime geçeli bayağı bir uzun süre oldu bilgisayarıda 2. el almıştım. Zaten toplama gibi bir şey olsa çok bilgisizim illa ya buradan ya da internetten bir kaynaktan yardım alırdım.

Yukarda detaylı olarak açıklamıştım, basit olarak kısaca anlatayım.

PAGEFILE sanal bellek dosyasıdır SSD / HDD üzerinden sanal RAM oluşturarak size kaç GB RAM lazımsa veriyor sistem bunu otomatik olarak yapıyor ve RAM SSD den çok daha hızlıdır bu yüzden diyorum hep RAM SSD ye takılmaması gerekiyor.

Yukarıda detaylı olarak açıklamıştım, basit olarak kısaca anlatayım.

Pagefıle sanal bellek dosyasıdır SSD / HDD üzerinden sanal RAM oluşturarak size kaç GB RAM lazımsa veriyor sistem bunu otomatik olarak yapıyor ve RAM SSD'den çok daha hızlıdır bu yüzden diyorum hep RAM SSD'ye takılmaması gerekiyor.

Anladım. RAM'in yetersiz kaldığı yerde SSD devreye giriyor. Son bir sorum olacak. Şu anki bilgisayar durumunda RAM çok yetersiz kaldığı için SSD çok kullanılıyor. Benimle paylaştığınız örnek FC 25 RAM kullanımı ekran görüntüsünde 17GB bir kullanım var. Bilgisayarımda MHz'si düşük 8 GB yerine MHz'si yüksek 16 GB RAM olsa SSD'ninde yükünü hafifletse gene kasma çok mu olur diyorsunuz? Kusura bakmayın konu biraz gereğinden fazla uzadı.

Şu anki bilgisayar durumunda RAM çok yetersiz kaldığı için SSD çok kullanılıyor. Benimle paylaştığınız örnek FC 25 RAM kullanımı ekran görüntüsünde 17GB bir kullanım var. Bilgisayarımda MHz'si düşük 8 GB yerine MHz'si yüksek 16 GB RAM olsa SSD'ninde yükünü hafifletse gene kasma çok mu olur diyorsunuz? Kusura bakmayın konu biraz gereğinden fazla uzadı.

MHz düşük 8 GB yerine MHz yüksek 16 GB RAM olsa?

Yüksek MHz RAM Kullanmak:
  • Yüksek MHz ram kullanırsan eğer mesela 2666 MHz bir RAM 17 GB RAM Kullanıyorsa 3600 MHz RAM 16 GB RAM Kullanır örnek olarak verirsem.
SSD yükünü hafifletse gene kasma çok mu olur diyorsunuz?
  • Evet FPS DROP Kasma takılma yaşarsınız.
%100 çözüm 2x16 GB yaparak bu şekilde yol izleyin eğer ki durumunuz müsait değilse 8+8 yapın.

MHz düşük 8 GB yerine MHz yüksek 16 GB RAM olsa?

Yüksek MHz RAM kullanmak:
  • Yüksek MHz RAM kullanırsan eğer mesela 2666 MHz bir RAM 17 GB RAM kullanıyorsa 3600 MHz RAM 16 GB RAM kullanır örnek olarak verirsem.
SSD yükünü hafifletse gene kasma çok mu olur diyorsunuz?
  • Evet FPS düşmesi kasma takılma yaşarsınız.
%100 çözüm 2x16 GB yaparak bu şekilde yol izleyin eğer ki durumunuz müsait değilse 8+8 yapın.

Tamamdır teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı