Komut çalışmadı ancak EFI dosyası ile kuruluma başlayabildim teşekkürlerMerhaba, buradaki EFI dosyaları ile dener misin? Opencore ve kextleri güncellemeyi unutma.
Not: Dediğim EFI dosyasını denemeden önce config dosyanın içindeki boot-args kısmına şunu ekle "agdpmod=pikera". Çözülmez ise dediğim efi dosyasını indirebilirsin.
Durum nedir hocam?Komut çalışmadı ancak EFI dosyası ile kuruluma başlayabildim teşekkürler
Kurulumun yarısında elektrik gittiği için kuruluma baştan başlıyorum maalesef, bu arada kurulumun yarısında sistem yeniden başladı gibi oldu. Apple logosu eşliğinde 30 dakikadan saymaya başladı normal bir durum mu bu bilemedim.Durum nedir hocam?
Elektrik kesintisi olduysa kuruluma sıfırdan başlarsanız daha iyi olur. İlk önce NVRAM resetleyin sonrasında tekrar Bios'a girin yükleme yaptığınız Flash diski/OpenCore Boot en üst sıraya çekin. Kuracağınız diski seçtikten sonra kurulumu başlatırsanız her şey otomatik oluyor. Kendi kendine tekrar başlayıp devam ediyor. Tekrar Bios'a gir sonrasında Boot et gibi bir dert olmuyor.Kurulumun yarısında elektrik gittiği için kuruluma baştan başlıyorum maalesef, bu arada kurulumun yarısında sistem yeniden başladı gibi oldu. Apple logosu eşliğinde 30 dakikadan saymaya başladı normal bir durum mu bu bilemedim.
Sistem kurulumu bitti ve sistem çalıştı. Ancak yeniden başlattığımda görüntü gelmiyor fakat sinyal yok uyarısı da vermiyor. Preboot seçeneği ile başlatmayı deniyorum yanlış bir şey mi yaptım acaba açılmıştı oysaElektrik kesintisi olduysa kuruluma sıfırdan başlarsanız daha iyi olur. İlk önce NVRAM resetleyin sonrasında tekrar Bios'a girin yükleme yaptığınız Flash diski/OpenCore Boot en üst sıraya çekin. Kuracağınız diski seçtikten sonra kurulumu başlatırsanız her şey otomatik oluyor. Kendi kendine tekrar başlayıp devam ediyor. Tekrar Bios'a gir sonrasında Boot et gibi bir dert olmuyor.
Hocam aynı sorun ile bende karşılaşmıştım sorun bios ayarları ile alakalı.Sistem kurulumu bitti ve sistem çalıştı. Ancak yeniden başlattığımda görüntü gelmiyor fakat sinyal yok uyarısı da vermiyor. Preboot seçeneği ile başlatmayı deniyorum yanlış bir şey mi yaptım acaba açılmıştı oysa
Serial(COM) Port ayarını disabled yapınca açıldı sistem. Gerçekten çok sağ olun sizi bana Allah göndermiş olmalıHocam aynı sorun ile bende karşılaşmıştım sorun bios ayarları ile alakalı.
Özellikle Serial/Com Port'a dikkat edin en önemlisi o.
- Fast Boot > Disabled
- Serial/Com Port > Disabled
- CSM > Disabled
- Os Type > Other
- XHCI > Enabled
Teşekkürler sayenizde bende çözdüm sorunumuHocam aynı sorun ile bende karşılaşmıştım sorun bios ayarları ile alakalı.
Özellikle Serial/Com Port'a dikkat edin en önemlisi o.
- Fast Boot > Disabled
- Serial/Com Port > Disabled
- CSM > Disabled
- Os Type > Other
- XHCI > Enabled