RX 5500 XT sistem yükseltme

Adolfis

Kilopat
Ekran kartı: RX 5500 XT
İşlemci: R5 1600.
Anakart: ASUS B450M K2.
RAM: T Force 16 GB 3200 MHz çift kanal RAM.
SSD: James Donkey JD1024.

Rust vb. oyunlarda istediğim performansı elde edemiyorum. Sizce hangisini upgrade etmem en iyisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartı Bütçen varsa 2. el olarak sat daha sonra sıfır veya 2. el model yükseltebilirsin. 2060 iyi gider.

Hala 2060, 5600XT gibi kartları besleyebiliyor. Ki arkadaş Rust vb oyunlar için yazmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@General Pong Krell tekli çekirdek sıkıntısı ve %1 değerleri bariz görünüyor maalesef. Bazı AAA oyunlar ve rekabetçiler dışında akıcılık her oyunda ideal seviyede olmayacaktır. Açıkçası böyle bir durumda piyasası daha normalken işlemciden yana değerlendirirdim. RTX 2060 gibi 2 yaşını çoktan devirmiş bir karta 4-5 bin TL gömmek ikinci planda kalmalı.

@kino RTX 2060 gücünde yeni bir kart olmadığı için onu örnek verdim, durumu varsa tabii ki işlemci de değişsin ama 1600 öldü bitti gibi bir durum yok. Önce ekran kartını alıp oynadığı oyunlarda istediği performansı alır sonra işlemci değiştirir.

%1 FPS arkadaşın istediği oyunlarda düşük olmaz diye tahmin ediyorum, test videosunda da bazı oyunlarda düşük sadece.

Tabii ki 1600 güzel bir işlemci AE modeli olsa dahi. Yalnızca tekli çekirdek gücüne göre ekran kartını ideal uyumun üzerine çıkarırsak FPS artsa dahi akıcılık aynı oranda artmıyor. 5500 XT 8 GB modelini hem 1500X hem de 3300X ile kullanmıştım örneğin %99 beslendiği aynı oyunda 3300X ilginç bir şekilde ek FPS çıkarmıştı hem de akıcılık bariz olarak daha iyiydi. Bu his videolardan anlaşılmıyor bizzat tecrübe edersen bir gün şaşırabilirsin.

İşlemciyi 5600X yap yeterli. Tabi bunun için anakartı da değiştirmen gerekebilir. Gerekmiyorsa da değiştir anakartı bence. MSI B550-A Pro yap anakartı. SSD çok kötü. James Donkey SSD almayın aldırtmayın. Bir Video'da Recep Baltaş, James Donkey SSD'nin kötü olduğunu vurgulamıştı. Crucial markası ne güne duruyor? Samsung 870 EVO serisi ne güne duruyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…