Şöyle özetlemeye çalışayım, bu sistemi ilk aldığım GTX 960 4GB ekran kartı ile birlikte almıştım. Daha sonrasında tek değişen (artı olarak) 8GB ram, cpu soğutucu ve ekran kartı oldu.
Bu sistemle R6, GTA5, Skyrim, CODWW2, BF1 gibi güncel oyunları da oynadım.
R6 ve GTA5 de genel olarak bir problem yok, sistem stabil çalışıyor diyebilirim. Çok nadir fps droplar yiyebiliyorum tabi. Skyrim de de durum aynı zaten çok ağır bir oyun değil ve 60fps kilit var bildiğiniz üzere. BF1 de oyuna başladığım ilk 10dk ağır fps droplar yiyebiliyorum ancak oynadıkça yavaş yavaş azalıyor ve sonrasında normale dönüyor. Ancak CODWW2 de ise story modda sürekli küçük küçük fps drop yiyorum.
Bu oyunların hepsini ultra ayarlarda oynadığımı da belirtmek isterim, yani en büyük yükü hep ekran kartının omuzlarına bindirmeye çalışıyorum işlemcimin güçlü olmadığı için.
Neden böyle dengesiz bir sistem kurduğuma gelirsekte; bu sistemi 2bin liraya bir arkadaşımdan aldım. Fazla bütçem olmadığı için böyle bir sisteme yöneldim. Kasayı aldığımda içerisinde 8GB ram ve GTX 960 4GB vardı. Ben sadece dediğim gibi birkaç upgrade edip kasayı kullanmaya devam ettim. Fazla bütçem olmadığı için temelli büyük değişiklikler yapamadım. Anca yavaş yavaş, küçük geliştirmeler yapabiliyorum. Zaten şimdi sıra işlemcimde olduğunun farkındayım ve i7 4790K ya geçmeyi düşünüyorum. Bu anakartın desteklediği en iyi işlemci bu çünkü.
Sizce i7 4790k ya geçsem bu sorunlarla karşılaşmaya devam eder miyim?
Ayrıca detaylı bilgi için istediğiniz özel testler varsa yapıp sonuçlarını size gönderebilirim.
İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim..