Selam arkadaşlar. Bugün The Witcher 3 indirdim. Oyunu ayarlardan orta yaptım ve FPS'yi sınırsıza aldım. Oyun oynarken kasma olmadı. Oyundan çıktıktan sonra AMD Radeon yazılımına girdim, FPS 55 yazıyordu ve işlemci için minimum karşılıyor yazıyordu. FPS'yi sabitlemedim. Bence oyun kendini 60'a sabitlemiş çünkü 55 az bir FPS, PC özellikleri için. PC özellikleri Ryzen 3 3100, RX 5500 XT 4 GB, 8 GB RAM, 600W PSU, 500GB hard disk. Bu arada monitör 60Hz. Ondan mı acaba?
Daha iyi performans için RAM'i 2x8 şeklinde çift kanal yapman lazım. Bir de ayarlarda ''Hairworks'' seçeneği açıksa kapa, performansa etkisi çok. AMD ekran kartlarında oyunda o ayar çıkıyorsa tabii. Oyunu Steam üzerinden aldıysan, ayarlar menüsünden oyun içi ayarlarına girersen oyun içi FPS'i aktif edebileceğin bir seçenek var. FPS takibini oyun içinden çıkmadan da yapabilirsin.
Daha iyi performans için RAM'i 2x8 şeklinde çift kanal yapman lazım. Bir de ayarlarda ''Hairworks'' seçeneği açıksa kapa, performansa etkisi çok. AMD ekran kartlarında oyunda o ayar çıkıyorsa tabii. Oyunu Steam üzerinden aldıysan, ayarlar menüsünden oyun içi ayarlarına girersen oyun içi FPS'i aktif edebileceğin bir seçenek var. FPS takibini oyun içinden çıkmadan da yapabilirsin.