RX 5500 XT Windows 11 aniden donma

vanGogh

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
RAM
16GB DDR4
SSD veya HDD modeli
SanDisk Ultra 3D NVMe
Ekran kartı
Asus RX5500 XT 8GB
Anakart
Asus B460M-K
İşlemci
I5 10400F
2 gün önce Battlefield 1 oynarken birden oyun dondu, arkadaşlarımın sesini duyuyordum ama onlar duymuyordu. PC'yi yeniden başlattığımda ekran kartı gözükmüyordu. DDU ile ekran kartını silip tekrardan kurdum. Bugün Minecraft oynarken art arda 2 kez oldu. Sıcaklık değerlerim vs. temiz. Bir de WattMan uyarısı veriyor açıldığında.

Aynı sorun arkadaşımda mevcut ama onun kartı 6500XT. Bilgisayar kilitlenir gibi oluyor monitör gidiyor ama sesler geliyor sonra bilgisayarı yeniden açtığında 1024p ve sürücü yok. İki kere garantiye yolladı birinde sorunsuz dendi geri yollandı diğerinde SSD arızalı bulundu değiştirildi. Sonuç olarak sorun hala devam ediyor. Ben sorunun ekran kartı ve işlemcide olduğunu düşünüyorum ama garanti alakasız diyor... Senin de halen garantisi mevcutsa ilk seçenek olarak gönder. Garanti yok diyorsan ben eski bilgisayarımda kilitlenme sorunu yaşadığımda sorunu RAM frekans değerlerini kısarak ve işlemci çekirdek Boost'u kapatarak çözmüştüm.

Tekrardan driver'ı silip kurdum sorun şimdilik yok, tekrar yaşanırsa garantiye göndereceğim. Cevabınız için teşekkürler .

@ch1rd Hocam bir şey sormak istiyorum. Uzun süredir hackintosh kurulu bilgisayarımda, bootcamp ile yeniden Windows kuracağım sizce Windows 10 mu iyi Windows 11 mi? Çıktığından beri kullanıyorum ve tema dışında bir farklılık görmedim. Siz hangisini önerirsiniz?

Son düzenleme:

Hocam ben 11 kullanıyorum ama size 10 öneririm. Büyük güncelleme gelecek deniyor ne zamandan beri halen gelmedi. Üstelik benim 11 çok sorunlu. İlk çıktığı gün bu kadar sorun yoktu ama kullandıkça nedense hatalar arttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…