Çözüldü RX 5500XT Battlefield 5 düşük FPS

• Konuyu başlatan dr1.6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.294
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

dr1.6

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/ Müzisyen
Herkese merhaba. Sistemim gayet yeterli olmasına rağmen BF5'den medium ayarlarda 60 üstü FPS alamıyorum. BF1'i çok rahat bir şekilde oynamıştım. Şu anda da PC de GTA 5 de var ondan Ultra ayarlarda 100 üstü FPS alıyorum. Sorun ne olabilir sizce? Oyun içinden bir ayar falan mı yapmam lazım?

Sistemim şu şekilde: AMD Ryzen 5 3500 / ASUS Prime B450M-K II / ASUS Dual RX 5500 XT OC 8 GB EVO / XPG 16 GB RAM / SanDisk Ultra 500GB M.2 SSD.

Çözüm
Ben manuel OC'lu 1060 6G ile 1080p orta yüksek karışık ayarlarda ortalama 85-100 FPS arası alabiliyordum diğer oyunlarda da herhangi bir sorun olmadığını belirtmişsin zaten, bu noktada oyun içi grafik ayarlarını biraz düzenlemek gerekiyor sanırsam. Kendi ayarlarımı aşağıdaki gibi deneyebilir misin? 1080p medium grafikler için 78 FPS o kartla biraz düşük kalmış, normalde Ultra ayarlarda o kadar ancak verir.

Display: Fullscreen veya borderless screen (monitörün tipine göre)
V-Sync: Off.
Future frame rendering: On.
Graphics quality: Custom.
Texture quality: Ultra.
Texture filtering: Ultra.
Lightning quality: High.
Effects quality: Medium.
Post process quality: Medium.
Mesh quality: Medium.
Terrain quality: Medium.
Undergrowth quality: Medium.
Aa post processing: Taa Low.
Ambient occlusion: Hbao.
DXR raytrace reflection quality: Ultra.
High fidelty objects amount: High.

Teşekkürler dostum bu ayarları bir deneyip dönüş yapacağım tekrar 👍
Maalesef bir değişiklik yok. Anlamadığım bir şekilde oyunda ESC ile menüyü açtığımda dahi FPS 70-80 falan gösteriyor. Oyunu kapatıp GTA'yı açtım acaba PC bir sıkıntı mı var diye fakat GTA çok akıcı bir şekilde oynanıyor. Bu FPS düşüşünün sebebini anlamayadım. Yardım çaban için teşekkürler dostum 👍

Evet sorunun çözümünü bulunmaktayım. Anlamsız FPS düşüşü oyun ayarlarından DirectX 12'yi enabled edince düzeliyor. Grafik ayarlarının da tümünü medium yaptım ve şu anda Radeon Software de ortalama FPS 112 yazıyor ve oyun gayet akıcı bir şekilde oynanıyor. Bunun sebebinin ne olduğunu anlayamasam da oyunu bu şekilde bitiririm artık. @Jonathan North yardımın için teşekkürler 👍
Oyun içi grafik ayarlarını paylaşabilir misin? Bu arada bellekler çift kanal 2x8 şeklinde mi? Hızları ne alemde? Sistemden okuma yapıp mümkünse görsel desteğiyle beraber geri dönüş sağlayabilirsen sevinirim.
AMD Radeon Software de ortalama 78 fps aldığım yazıyor normal mi sizce bu sistem için. RAM lerin hızları 3000 mhz ve evet 8+8 dual channel.

AMD Radeon Software de ortalama 78 fps aldığım yazıyor normal mi sizce bu sistem için. RAM lerin hızları 3000 mhz ve evet 8+8 dual channel.
Ben manuel OC'lu 1060 6G ile 1080p orta yüksek karışık ayarlarda ortalama 85-100 FPS arası alabiliyordum diğer oyunlarda da herhangi bir sorun olmadığını belirtmişsin zaten, bu noktada oyun içi grafik ayarlarını biraz düzenlemek gerekiyor sanırsam. Kendi ayarlarımı aşağıdaki gibi deneyebilir misin? 1080p medium grafikler için 78 FPS o kartla biraz düşük kalmış, normalde ultra ayarlarda o kadar ancak verir.

Display: Fullscreen veya Borderless screen (monitörün tipine göre)
V-Sync: Off
Future Frame Rendering: On
Graphics Quality: Custom
Texture Quality: Ultra
Texture Filtering: Ultra
Lightning Quality: High
Effects Quality: Medium
Post Process Quality: Medium
Mesh Quality: Medium
Terrain Quality: Medium
Undergrowth Quality: Medium
AA Post Processing: TAA Low
Ambient Occlusion: HBAO
DXR Raytrace Reflection Quality: Ultra
High Fidelty Objects Amount: High

Ben manuel OC'lu 1060 6G ile 1080p orta yüksek karışık ayarlarda ortalama 85-100 FPS arası alabiliyordum diğer oyunlarda da herhangi bir sorun olmadığını belirtmişsin zaten, bu noktada oyun içi grafik ayarlarını biraz düzenlemek gerekiyor sanırsam. Kendi ayarlarımı aşağıdaki gibi deneyebilir misin? 1080p medium grafikler için 78 FPS o kartla biraz düşük kalmış, normalde Ultra ayarlarda o kadar ancak verir.

Display: Fullscreen veya borderless screen (monitörün tipine göre)
V-Sync: Off.
Future frame rendering: On.
Graphics quality: Custom.
Texture quality: Ultra.
Texture filtering: Ultra.
Lightning quality: High.
Effects quality: Medium.
Post process quality: Medium.
Mesh quality: Medium.
Terrain quality: Medium.
Undergrowth quality: Medium.
Aa post processing: Taa Low.
Ambient occlusion: Hbao.
DXR raytrace reflection quality: Ultra.
High fidelty objects amount: High.

Teşekkürler dostum bu ayarları bir deneyip dönüş yapacağım tekrar 👍
Maalesef bir değişiklik yok. Anlamadığım bir şekilde oyunda ESC ile menüyü açtığımda dahi FPS 70-80 falan gösteriyor. Oyunu kapatıp GTA'yı açtım acaba PC bir sıkıntı mı var diye fakat GTA çok akıcı bir şekilde oynanıyor. Bu FPS düşüşünün sebebini anlamayadım. Yardım çaban için teşekkürler dostum 👍

Evet sorunun çözümünü bulunmaktayım. Anlamsız FPS düşüşü oyun ayarlarından DirectX 12'yi enabled edince düzeliyor. Grafik ayarlarının da tümünü medium yaptım ve şu anda Radeon Software de ortalama FPS 112 yazıyor ve oyun gayet akıcı bir şekilde oynanıyor. Bunun sebebinin ne olduğunu anlayamasam da oyunu bu şekilde bitiririm artık. @Jonathan North yardımın için teşekkürler 👍

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@dr1.6 , sorunun çözüldüğüne sevindim. Açıkçası birçok grafik kartında BF5 DX11 API'siyle daha stabil bir performans sergiliyor, tabii bazı yeni nesil GPU'larda NVIDIA/AMD fark etmeksizin bu durum değişkenlik gösterebiliyor. Çözüm önerileri noktasında DX API değiştirme metodu aklıma gelmemişti ilk, ama nokta atışı bir yol izlemişsiniz desem yalan olmaz :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı