RX 5500XT fan ayarı ayarlanmıyor

• Konuyu başlatan SqueS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 637

SqueS

Kilopat
Arkadaşlar herkese merhaba 5500XT ekran kartım var. Oyunda 78-80 dereceleri görüyor ve bu kart normal de bu kadar ısınmıyor diye biliyorum. FurMark testi yaptığımda 75 derecelere kadar sadece %25-30 arası fan kullanıyor 80 dereceye geldiğinde %50 fana çıkıyor ama burada iş işten geçmiş oluyor. Afterburner indirip manuel ayar yapmak istedim ama yaptığım ayarları görmüyor. Birden %100 kullanıma geçiyor. Sürücü silip baştan yüklemem işe yarar mı sorunun sebebi ne olabilir?

Ekran kartınızın marka ve modeli nedir?
Afterburner yerine kendi yazılımdan kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Fakat bunu denerken Afterburner'i kaldırmanız gerekebilir.

Sapphire Pulse hocam. Deniyorum ama 50 derecede birden 100fan hızına çıkıyor ortasını bir bulamadım.

AMD Radeon Software üzerinden yap?

Screenshot_4.jpg

AMD Radeon Software üzerinden yap?

Eki Görüntüle 1347905

Kino hocam sizi gördüğüme sevindim :D ayarlıyorum ama kart boşta olmasına rağmen 1600RPM oluyor birden.

Eklediğim resimde hiç ellemedim hocam. Ama sizde ki gibi sıfır RPM yazısını göremiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (12).png
    Ekran Görüntüsü (12).png
    186,3 KB · Görüntüleme: 30
Kino hocam sizi gördüğüme sevindim :D ayarlıyorum ama kart boşta olmasına rağmen 1600RPM oluyor birden.

Şu şekilde ayar çekip yukarıdan değişiklikleri kaydet desen? Radeon Software güncel mi ben de Sapphire Pulse 5500 XT kullanıyordum eskiden ve sıfır RPM özelliği mevcuttu.

Screenshot_7.jpg

Şu şekilde ayar çekip yukarıdan değişiklikleri kaydet desen? Radeon Software güncel mi ben de Sapphire Pulse 5500 XT kullanıyordum eskiden ve sıfır RPM özelliği mevcuttu.

Eki Görüntüle 1347913

Sıfır RPM özelliği gözüküyor hocam. Ama ince ayar dedikten sonra o seçenek kalkıyor. Evet güncel hocam.

FurMark ekledim hocam. Şöyle bir sorun var 80 dereceye kadar %50 gösteriyor fan hızını FurMark ama sağ üst köşeden bakıyorum 0 RPM yazıyor 80 dereceden sonra birden 1500 RPM hıza çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (13).png
    Ekran Görüntüsü (13).png
    3,5 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
İnce ayar seçmeden yalnızca gelişmiş kısmından yapsan da olmuyor mu?

Aynen böyle oluyor hocam gelişmişe tıkladığım zaman sıfır RPM seçeneği kalkıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    188,9 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    190,1 KB · Görüntüleme: 28

Technopat Haberler

Geri
Yukarı