RX 5500XT sistem Siyah ekran sorunu

332707

Hectopat
Sistemi İtopya'dan aldım. 10 Haziran'da kargodan geldi. 12 Haziran'da bilgisayarcıda kurup formatını yaptık ve o günden beri kullanıyorum. Nadiren, herhangi bir oyuna girdiğimde siyah ekran sorunu başlıyor. Herhangi bir tuşa bastığımda ya da mouse u oynattığımda 1 saniyelik siyah ekran geliyor. Yani oyunu oynatmıyor. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum nadiren yine oluyor. Yine yeniden başlatıyorum oyunu tekrar açıp deniyorum yani sorun düzelene kadar bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Genelde bu sorun oyuna başlayınca yani oyun başlar tam ekrana geçer öyle başlıyor oyunu kapatınca sorun düzeliyor ama oyunu açınca sorun devam ediyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor nadiren düzelmiyor tekrar başlatıyorum. Bir keresinde oyundan çıksamda siyah ekran vermeye devam etti kasadan kapatıp açtım bilgisayarı.
Sorunun sebebi ne olabilir?
(Windows 10 Pro 64-Bit)

Sistem.

Ryzen 5 3600.
MSI Radeon RX 5500 XT Mech 8 GB OC.
MSI B450M-A PRO Max.
G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000 MHz CL16 DDR4 (2 adet)

Ekran kartı ısınma sorunlu. Ve kart AMD olduğu için normal sorun mavi ekran. Onu satıp 1660 süper öneririm. Yoksa sorunlar devam edebilir ama yeni Driver yüklemeyi deneyebilirsin.

Driver'ları güncelle. Hangi porttan bağladıysan çıkarıp tekrar takmayı denebilirsin. Kullandığın modelin VRM soğutucuları yoktu sanırsam. Çok güzel bir model değil bildiğim kadarıyla. MSI'ın düşük modellerinden. Eğer iyade edebiliyorsan etmeni öneririm. MSI yerine Sapphire tercih edebilirsin. Yanlışım varsa uyarın lütfen.

Isınma sorunu yaşamadım saatlerce ağır oyunlar oynayan biri değilim ve driverdan falan pek anlamıyorum driver booster indirip yükledikten sonra kaldırdım. AMD'nin sitesinden RX 5500 XT Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Optional driver indirdim sadece. Ekran kartını iade edemem.

Aga kim bişe dese zaten herkes görüp aynı şeyi diyor ki kullanmayan konuşuyor sürekli böyle yok bu kart ısınıyo yok şu kart ısınıyo benim bildiğim ısınma sorunu kasanın hava akışına ve bulunduğu ortama bağlı.

Optional yerine Recommended sürücü yüklemenizi tavsiye ederim. Var olan sürücüyü silip Recommended yazan sürücüyü indirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…