RX 5500XT sistem Siyah ekran sorunu

332707

Hectopat
Sistemi İtopya'dan aldım. 10 Haziran'da kargodan geldi. 12 Haziran'da bilgisayarcıda kurup formatını yaptık ve o günden beri kullanıyorum. Nadiren, herhangi bir oyuna girdiğimde siyah ekran sorunu başlıyor. Herhangi bir tuşa bastığımda ya da mouse u oynattığımda 1 saniyelik siyah ekran geliyor. Yani oyunu oynatmıyor. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum nadiren yine oluyor. Yine yeniden başlatıyorum oyunu tekrar açıp deniyorum yani sorun düzelene kadar bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Genelde bu sorun oyuna başlayınca yani oyun başlar tam ekrana geçer öyle başlıyor oyunu kapatınca sorun düzeliyor ama oyunu açınca sorun devam ediyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor nadiren düzelmiyor tekrar başlatıyorum. Bir keresinde oyundan çıksamda siyah ekran vermeye devam etti kasadan kapatıp açtım bilgisayarı.
Sorunun sebebi ne olabilir?
(Windows 10 Pro 64-Bit)

Sistem.

Ryzen 5 3600.
MSI Radeon RX 5500 XT Mech 8 GB OC.
MSI B450M-A PRO Max.
G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000 MHz CL16 DDR4 (2 adet)

Güç seçeneklerinden yüksek performansı seçiniz. Amd ayarlarından freesync gibi ekran kartı ayarlarını kapatın anti-lag vb.

Boşver bazı kişilerin huyu o, nerede AMD konusu varsa gidip Nvidia al yazarlar altına, çözüm sunmak yardımcı olmak hak getire.

Neyse, driverı tamamen temizleyip bu sayfadan "Radeon™ Pro Software for Enterprise" sürümünü indirip kur bir de. Ben son Adrenaline versiyonunu kullanıyorum yaklaşık 2 ay önce yalnızca bir kere siyah ekran hatası aldım o kadar. Windows Oyun modunu da her ihtimale karşı kapalı tutuyorum çünkü bazı 5600XT kullanıcılarına sorun çıkarıyordu.

Son düzenleme:
Arkadaşın dediğini indirmiştim senin yorumunu sonradan gördüm. Sorun devam ederse senin dediğini denerim. Teşekkürler

Gerçek bir yorum cidden. Bu arada dediğiniz sürümün normalden farkı nedir acaba ben şuan windows onaylısını kullanıyorum. Onunla arasındaki fark nedir acaba?

Gerçek bir yorum cidden. Bu arada dediğiniz sürümün normalden farkı nedir acaba ben şuan windows onaylısını kullanıyorum. Onunla arasındaki fark nedir acaba?

Pro enterprise versiyonu daha çok render, uzun saatler/günler kullanımı için daha uygun. İş bilgisayarları ve yazılımlar için daha stabil bir versiyon olduğu için denemek için ideal bir sürücü. Oyun için çok uygun değiller ama, driver sorunu olup olmadığını kontrol edebilmesi için önerdim

Bende de son 1-2 haftadır oyun oynarken çok çok çok nadir siyah ekrana atıyor. Klavye Mouse'nin ışıkları gidiyor. Ama PC çalışmaya devam ediyor. Restart atmadanda geri gelmiyor. Belki biliyorsunuzdur sorunu bende de Mech 4 GB O.c var.

Klavye ve ışıkların gitmesi garip bir sorun ekran kartı ile direkt alakalı olduğunu düşünmüyorum. Güç kaynağın nedir? Sürücülerin ve Windows'un güncel mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…