RX 5500XT sisteme donanım yükseltme önerisi

Seray keskink

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 5 yıl önce topladığım bilgisayarım, Unity'de oyun geliştirmeye başlamamla beraber yetersiz gelmeye başladı. Unity'de oyun geliştirirken ChatGPT'ye bir şey sorduğumda Chrome 2 kere çöküyor ve cevap almam yaklaşık 5 dakika sürüyor. Görev Yöneticisi'ni görsel olarak ekledim. Bazen disk %100'e çıkıp biraz oralarda kalıp sonra tekrar düşüyor. Bu bilgisayarı rahatlatmak için ne yapmalıyım? Sanırım RAM'i yükseltmeliyim ama ekstra bir sorun var mı yok mu onu anlayamadım. Bilgisayarı ilk açtığımda da bir süre bilgisayar kasıyor, 10 dakikada anca kendine geliyor. Virüs olduğunu düşünüp flashbellek ile en baştan Windows 10 kurdum yakın bir zamanda, ama yine yavaşlamaya başladı. Sistem bilgilerimi ekliyorum;
Anakart: B460M-A Pro.
İşlemci: i5-10400F
Ekran kartı: AMD Radeon RX 5500XT.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB 2x8GB DDR4 3000MHz RAM (bellek) - CMK16GX4M2D3000C16.
512 GB SSD.

Bir de eğer RAM'i yükseltmem gerekiyorsa RAM'ım yine 3000MHz mi olmalı?
Yardımcı olursanız çok sevirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 21
Rahatlatmak için format atmayı denediniz mi? Anakartınız maksimum 3000mhz gibi bir değer sunuyor. Tamamen satıp yeni bir sistem toplamak daha iyi olacaktır.

Öncelikle 16 GB 1x16 RAM alıyorsun, anakartı AM4 bir anakart ile değiştirip 8gblıkların birini ve aldığın 16 gblığı takıp AMD Ryzen 5 veya 7'nin yeni herhangi bir işlemcisini (kesinlikle tray olmamalı) al ve tak. Sonrasında PC'yi çalıştırınca ayarlara gir ve arama bölümüne performans yaz oradan Hz i en yükseğe al(örn:144Hz) ve kullanmaya devam et.

Bu devirde Intel kullanmanızı tavsiye etmem.

Bu alacaklarınız sadece 8000-10000 tutar isterseniz site de önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…