Sistemimde uzun süredir ekran kartıyla yaşadığım bir sorun var şimdi size en ayrıntılarıyla anlatıyorum çünkü artık sıkılmaya başladım;
Her şey ben ekran kartımı güncelledikten sonra olmaya başladı. Önceden sistemimde RX560 yerine R7 240 vardı. Bende ekran kartımı yükseltmek istedim. Sarı sayfadan bulduğum 2.el RX 560 BIOSTAR ekran kartını gördüm. Satıcıyla irtibata geçtim ve kartı ortak bir noktada buluşup teslim aldım. Kartı aldığım arkadaş gayet güler yüzlüydü. Sistemime ekran kartını taktım ve ardından ilk başta görüntü gelmedi. Sonra sistemi kapat aç kapat aç YAPA YAPA görüntüyü getirdim. İlk başlarda ekrana görüntü gelmiyor haricinde bir sorun yoktu. Sonralardan PSU mu da değiştirdim. 300W yerine 500W 80+ bir güç kaynağı aldım.
Ardından bu sorun beni sıkmaya başladı ve çözüm aramaya başladım. İlk başta sistemin tüm parçalarını kontrol ettim herhangi bir sorun yoktu ama ekran kartındada bir sorun yoktu. Burada kilit nokta olan bir konu ise ekran kartının görüntü sünün gelmemesi olayı sadece PC'den elektrik kesildiği zaman ortaya çıkıyor. Örnek veriyorum elektrikler kesildi bir anda ve PC'ye tekrar açmaya çalıştığım zaman PC çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyordu. Birkaç aç kapadan sonra açılıyordu. Fakat burada önemli bir nokta daha var bazen aç kapa yaparken görüntü gelmiyor, ekranda açılırken anakart logosu olacak yere sağ altta 0033 yazıyor ve PC açıldığı zaman herhangi bir uygulamayı açtığım zaman PC donuyor ve restart atmak zorunda kalıyorum. Dediğim gibi ya açılıyor ya da bu olay oluyor. PC'yi sağlıklı açtığım zaman ise son zamanlarda oyundan atma, webde gezinirken çökmeler, AMD sürücü zaman aşımı gibi sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bu sorunlar gerçekleşirken PC donuyor ekran gidiyor ve tekrar geliyor eğer çok zorlarsam PC tamamen kilitleniyor. Sürücüleri güncelledim olmadı. Sürücüyü DDU ile kaldırıp WHQL yükledim olmadı. AMD Radeon'dan downclock yaptım olmadı. Aygıt yöneticisinin kendi seçtiği eski RX560 sürücüsünü kullandım olmadı. Ne yapsam olmuyor. Kaldı ki PC ile test dahi yapamıyorum çünkü PC'ye yük bindiği zaman kilitleniyor ve kapatmak zorunda kalıyorum. Sizce sorun nedir?(görsel ekledim sorundan sonra bu oluyor) cevaplayanlara teşekkür ederim.
Sistemim: AMD RX 560 BIOSTAR 4 GB.
X3440 2.6GHz
8 GB DDR3 1600MHz.
Esonic 1156p DDR3 anakart.
High Power 500W 80+
Seagate 1TB HDD.
128 GB James Donkey SSD.