RX 560 Oyunlarda %0 GPU Kullanımı!

berkyoztrk

Megapat
Daha fazla  
Sorun MSI Afterburner ile mi kaynaklı bilmiyorum fakat bu büyük bir sorun. Arkadaşlar öncelikle oyuna MSI Afterburner ile giriyorum değerlerimi görmek için. Çünkü oyunlardan istediğim veya beklenilen performansı alamadığım için bakıyorum. MSI Afterburner ile açtığımda Memory Clock düşüyor ve GPU Kullanımı %0 oluyor. FIFA18'de gösterdim bunu. Bu sorun diğer tüm oyunlar için geçerli. MSI Afterburner'i kapattığım zaman oyunlardan istediğim performansı alamıyorum ama oynayabiliyorum 30-40 FPS arası. Ne yapmam gerektiğini söyler misiniz? Sistem bilgilerimi ve oyun içi değerlerimi görebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

MSI X370 Gaming Pro Anakart
AMD Athlon x4 950
RX 560 2 GB OC
8 GB DDR4 3000 MHZ GSKİLL RAM

11.png
22.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüleriniz güncel mi? AMD için yanlış hatırlamıyor isem 8 veya 9 gün önce 18.3.1 güncellemesi geldi kurulu değil ise kurun. Yine olmazsa sisteminizi dikkatlice temizleyin. Özellikle fanların içindeki tozları temizleyin. Tekrar düzelmez ise kartta sorun olabilir, garantisi varsa yollayabilirsiniz. Tabi garantiye yollamadan önce söylediklerimi deneyin.

Bilgisayarınız tasarruflu mod da ise tam performansa getirin ve oyunda V-sync açık mı buna dikkat edin ve sonuçları tekrardan paylaşın.

Sürücüleriniz güncel mi? AMD için yanlış hatırlamıyor isem 8 veya 9 gün önce 18.3.1 güncellemesi geldi kurulu değil ise kurun. Yine olmazsa sisteminizi dikkatlice temizleyin. Özellikle fanların içindeki tozları temizleyin. Tekrar düzelmez ise kartta sorun olabilir, garantisi varsa yollayabilirsiniz. Tabi garantiye yollamadan önce söylediklerimi deneyin.

Bilgisayarınız tasarruflu mod da ise tam performansa getirin ve oyunda V-sync açık mı buna dikkat edin ve sonuçları tekrardan paylaşın.

Sürücülerim güncel. MSI Afterburner'i çalıştırmadığımda bu sorun ortadan kalkıyor.

Afterburner bende de değişik şeylere sebep oluyor. AMD sürücüleriyle ilgili olabilir ama hiçbir fikrim yok açıkçası. Yine de sorunun ancak Afterburner'ın güncellenmesiyle çözüleceğini düşünüyorum.

Afterburner bende de değişik şeylere sebep oluyor. AMD sürücüleriyle ilgili olabilir ama hiçbir fikrim yok açıkçası. Yine de sorunun ancak Afterburner'ın güncellenmesiyle çözüleceğini düşünüyorum.

Peki anakartım işlemcime darboğaz yapabilir mi? Anakart darboğazı diye bir şey var mıdır? Çünkü sürekli oyunlarda araya FPS drop giriyor ve Call Of Duty ve FIFA gibi oyunlarda ilk 10-15 saniye oyunu 1 FPS oynuyorum sonra oyun açılıyor böyle 100 FPS'e çıkıyor..

Anakart gerekli voltajı veremezse mümkün. Hatta çok yüksek TDP değerli bazı FX işlemcilere düşük seviye anakartlar alındığında bu sorun sık görülüyordu. Bu durumda olması normal değil. En azından anakart sorunlu değilse. Afterburner'ı kapatıp AMD'nin kendi aracından değerleri izlemenizi tavsiye ederim.

Peki anakartım işlemcime darboğaz yapabilir mi? Anakart darboğazı diye bir şey var mıdır? Çünkü sürekli oyunlarda araya FPS drop giriyor ve Call Of Duty ve FIFA gibi oyunlarda ilk 10-15 saniye oyunu 1 FPS oynuyorum sonra oyun açılıyor böyle 100 FPS'e çıkıyor..
Darboğaz olayı yoktur çünkü anladığım kadarıyla sadece msı afterburner da sakıntı oluyor. Bu durumda programdaki voltaj değerlerine dikkat edin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı