RX 560 sistemde Valorant'ta FPS aniden 60'a düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RX 560
Anakart
MSI A320M Pro Plus.
İşlemci
Ryzen 3 1200
Merhaba RX 560, Ryzen 3 1200, 16 GB RAM 240GB SSD 1TB hard diskim var. Valorant SSD'ye kurulu ancak 150 FPS civarları alırken sağ sola döndüğümde 80, 100, 60'a falan düşüyor. HDMI çıkışlı monitörüm olmadığı için dönüştürücü ile kullanıyorum ondan kaynaklı olabilir mi? GT730 ile hiç dropsuz oynuyordum.

Merhaba RX 560, Ryzen 3 1200, 16 GB RAM 240GB SSD 1TB hard diskim var. Valorant SSD'ye kurulu ancak 150 FPS civarları alırken sağ sola döndüğümde 80, 100, 60'a falan düşüyor. HDMI çıkışlı monitörüm olmadığı için dönüştürücü ile kullanıyorum ondan kaynaklı olabilir mi? GT730 ile hiç dropsuz oynuyordum.

FPS'ni monitörünün hertzine sabitle bende öyle düzelmişti.

Oyunun bazı bölgeleri daha detaylı olduğundan o bölgelere bakarken FPS düşüşü normaldir. Özel maçta dene aynı yerlerde her zaman FPS düşüyorsa ekran kartı yetersizliğindendir

Windows 11 mi kullanıyorsun?

Windows 10 kullanıyorum.

Oyunun bazı bölgeleri daha detaylı olduğundan o bölgelere bakarken FPS düşüşü normaldir. Özel maçta dene aynı yerlerde her zaman FPS düşüyorsa ekran kartı yetersizliğindendir.

Ekran kartı yetersizliği düşünmüyorum. İşlemciden olabilir, ekran kartım işlemcime kıyasla daha iyi.

FPS'ni monitörünün hertzine sabitle bende öyle düzelmişti.

Sabitleyince biraz düzeldi ama sabitlemeyi kaldırıp oynayınca biraz düzeldi

Sıcaklıklar ne durumda?

50-60 derece sıcaklıklarda geziyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı