RX 560 ve Ryzen 7 3700X sistem için 500W PSU yeterli mi?

in Time

Centipat
Selam arkadaşlar.

Sistemim:

3700X.
8x2GB 2133.
A320M-HD2.
860Evo 250 GB.
RX 560 ASUS.
500W FSP.

Böyle bir sisteme sahibim ben fakat anakartı B450 ile değiştirmek istiyorum. Sizce yeterli olur mu? Yüksek grafikli oyunlar oynamıyorum, sadece Zula :D

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye yazık olmuş😭 bende o işlemci olsa en az 2060S veya 2070S alırdım, sorunuzun cevabı: evet yeterli olur.
O sistemle AAA oyunları düşük orta ayarlarda rahat oynayabilmeniz lazım. Anakarttan ziyade ekran kartını değiştirmeniz gerek.
Bence ekran kartından önce anakartın değişmesi gerek, VRM’ler yetmeyebilir ve A320 chipseti her şeyden kısılmış bir chipset.

Şöyle söyleyebilirim zulada belli takımda oynadığım için tek zula oynuyorum mecburen.
İşlemciye yazık olmuş😭 bende o işlemci olsa en az 2060S veya 2070S alırdım, sorunuzun cevabı: evet yeterli olur.

Bence ekran kartından önce anakartın değişmesi gerek, VRM’ler yetmeyebilir ve A320 chipseti her şeyden kısılmış bir chipset.
Dediğim gibi oynadığım oyun zula olduğu için ekran kartı pek önem taşımıyor diyebilirim
500W PSU, bu sisteme yeterli.
Bu sisteme derken B450 S2H ile yeterli olur değil mi? PSU

Şöyle söyleyebilirim Zula'da belli takımda oynadığım için tek Zula oynuyorum mecburen.

Dediğim gibi oynadığım oyun Zula olduğu için ekran kartı pek önem taşımıyor diyebilirim.

Ona bir şey demedim ki. Herkes istediğini yapabilir tabii başkasının özgürlüğünü sabote etmedikçe. Sadece Ryzen 7 3700X işlemci Zula oynamak için aşırı fazla. Ekran kartını RX 570 yapıp işlemcini Ryzen 3 1200'e düşürürsen sadece Zula oynamak için güzel bir sistem toplarsın.

Şöyle söyleyeyim dediğinle alakalı mı bilmiyorum fakat ram'lerim 3200 kadar çıkıyor xmp ile fakat ben xmp açınca nedense drop alıyorum gibi oluyor. Ayrıca kapatsam bile xmpden biraz daha az alıyorum drop yani demek istediğim anakart değişsem bu sorunlarda çözülür mü?
Ona bir şey demedim ki. Herkes istediğini yapabilir tabii başkasının özgürlüğünü sabote etmedikçe. Sadece Ryzen 7 3700X işlemci Zula oynamak için aşırı fazla. Ekran kartını RX 570 yapıp işlemcini Ryzen 3 1200'e düşürürsen sadece Zula oynamak için güzel bir sistem toplarsın.
Anladım fakat çoktan bu sistemi aldım ben 2 ay önce sadece değiştirmek istediğim anakart çünkü ramleri desteklemediğini düşünüyorum. B450 SH2 geçsem acaba bu sisteme iyi olur mu? PSU Destekler mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı