RX 5600 XT Fornite'da FPS düşüyor

Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 4 gün önce bir bilgisayar topladım. Tüm oyunları test etmeye çalışıyorum. Sistem bu;

RX 5600XT OC EVO.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM 3200MHz.
ASUS B450M-K anakart.

LoL, CS:GO, GTA 5 testini yaptım. Hiçbir drop yaşamadım, FPS değerleri ise gayet iyiydi.

Fortnite'a girdiğimde 1-0.5 saniyelik droplar giriyor. Açıkcası bu benim sinirimi bozuyor. MSI Afterburner'dan baktığımda FPS'im 135-120 arası fakat drop girdiğinde 80'e düşüyor ve oyun takılıyor. Sıcaklık değerleri ise ekran kartı sıcaklığı 56 işlemci sıcaklığı 70 geçmiyor. BIOS'dan birkaç ayar yaptım, işlemci hızı ise temel hız 3.80GHz. Google'de dolaşıyorum, şu anki hız 3.78GHz. Sizce bu iyi midir? Neden Fortnite'da drop giriyor?

Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, yaklaşık 4 gün önce bir bilgisayar topladım. Tüm oyunları test etmeye çalışıyorum. Sistem bu;

RX 5600XT OC Evo.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM 3200MHz.
ASUS B450M-K anakart.

LoL, CS:GO, GTA 5 testini yaptım. Hiçbir drop yaşamadım, FPS değerleri ise gayet iyiydi.

Fortnite'a girdiğimde 1-0.5 saniyelik droplar giriyor. Açıkcası bu benim sinirimi bozuyor. MSI Afterburner'dan baktığımda FPS'im 135-120 arası fakat drop girdiğinde 80'e düşüyor ve oyun takılıyor. Sıcaklık değerleri ise ekran kartı sıcaklığı 56 işlemci sıcaklığı 70 geçmiyor. BIOS'dan birkaç ayar yaptım, işlemci hızı ise temel hız 3.80GHz. Google'de dolaşıyorum, şu anki hız 3.78GHz. Sizce bu iyi midir? Neden Fortnite'da drop giriyor?

Cevaplarsanız sevinirim.

FPS düşüşüne yüzlerce sebep olabilir. Belki oyundan kaynaklıdır psunuz nedir? BIOS güncelmi. Ekran kartı sürücülerin güncelmi. Sistemi yüksek performansa alıp bir daha oyuna girin sistemi virüs taraması yapın sıcaklık sorunu yüzünden de FPS düşmesi girebilir ve bunun gibi yüzlerce sebep olabilir.

FPS düşüşüne yüzlerce sebep olabilir. Belki oyundan kaynaklıdır psunuz nedir? BIOS güncelmi. Ekran kartı sürücülerin güncelmi. Sistemi yüksek performansa alıp bir daha oyuna girin sistemi virüs taraması yapın sıcaklık sorunu yüzünden de FPS düşmesi girebilir ve bunun gibi yüzlerce sebep olabilir.

Reis BIOS güncel ekran kartı 20.4.2'de son sürümü beta olduğu için geçiş yapmadım sistem yüksek performansa oyun içi ekran kartı 55 - 56 derece işlemci ise 70 derece ben voltaj düşürdüm biraz çok ısınıyordu ama voltajsız halinde de drop vardı yani.

Kasam bu THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı

SSD : + TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD
disk sonuçları
Yazma 1650 iken neden 600 çıktı? Test esnasında ise disk mark Info'dan baktım sağlık 100, 80 sıcaklık
güç ayarlarından bahsediyorsanız evet yüksek performansta ek güç ayarları ile oynamadım.
Son bir kez daha ssd testi yaptım, sonuçları:

Dosya Ekleri

• dds.png
    dds.png
    15,5 KB · Görüntüleme: 55
  • okumayazma.png
    okumayazma.png
    103,4 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı