RX 5600 XT sistemde FPS düşüşü

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemime sizin dediğiniz üzere M.2 SSD aldım fakat drop sorunum düzelmedi ve artık cidden uğraşmak istemiyorum. Bunu nasıl halledebilirim?

Sistem: ASUS TUF RX 5600 XT, Ryzen 5 3500, B450M Dragon 4400 MHz, 16 GB 3200 MHz RAM, 1 TB HDD, Adata SX8100 500 GB M.2 SSD.

Oyun oynarken bellek değeriniz % kaç oluyor ve şu an kaç GB boş alanınız var SSD de.

SSD 2'ye ayrılmış durumda 300'ün 200'ü boş 180'lik kısmı ise 150 boş.
Alakasız gibi gelecek ama varsa antivirüs ve benzeri programları kapatıp oyunları test eder misin? Radeon Software'dan da ekran kartları bölümündeki Radeon Chill'dir falan onları da aktifse inaktif edip test et.

Görüntü keskinleştirme açıktı kapattım bundan olabilir mi?

Genelde bu tip sorunlar Ekran kartı veya Hard diskten kaynaklanıyor. SSD yeni değiştirdiyseniz ekran kartı anlık olarak renderlayamıyor olabilir.

Arkadaş yüksek FPS de çalıştırmıyor demiyor zaten. Oynadığı oyunlar sistemine uygun oyunlar. Arkadaşın sorunu anlık drop yemesi.
Hocam peki servisemi göndermeliyim veya ekran kartını test edebileceğim bir şey var mıdır?
Basemark kullanarak ekran kartına ufak çaplı bir test yapabilirsin.

Arkadaş yüksek FPS de çalıştırmıyor demiyor zaten. Oynadığı oyunlar sistemine uygun oyunlar. Arkadaşın sorunu anlık drop yemesi.

Basemark kullanarak ekran kartına ufak çaplı bir test yapabilirsin.

Deneyeceğim hocam eğer sonuçları paylaştığımda sorun yoksa bunu nasıl halledebilirim garantiye göndermek istemiyorum çok uzun sürüyor.

Deneyeceğim hocam eğer sonuçları paylaştığımda sorun yoksa bunu nasıl halledebilirim garantiye göndermek istemiyorum çok uzun sürüyor.
Kendi başına halletmen için sana bir tavsiye vermeyeceğim. Sorun yazılımsal olsa neyse, donanım tabanlı sorunları çözerken başka sorunlar yaratabilirsin.

@MithraT işlemci darboğaz olduğunu net olarak düşünüyorum. Keşke sistemi satın alırken Ryzen 5 3600 işlemcisi ile beraber satın alsaydınız. Tanıdığınız bir arkadaşınızın bilgisayarında Ryzen 5 3600 veya i5 10400F ve daha yüksek işlemciye sahip bir sistemde ekran kartını takıp kullanın. Büyük ihtimalle sorunun ortadan kalktığını görebilirsiniz. Eğer sorun ortadan kalkmaz ise ekran kartı ile ilgili bir problem olabilir. Ekran kartının gücünü tam olarak test edebileceğiniz bir sistem bulamıyorsanız aşağıda yazdığım adımları uygulayabilirsiniz. Bu adımlar ile beraber bir nebze daha akıcı bir şekilde oyunları oynayabilirsiniz.

1-) Bilgisayara format atıp, ekran kartınızın stabil son sürüm sürücüsünü indirip kurunuz.

2-) Windows güç seçeneklerinden yüksek performans modunu seçiniz.

3-) Oyunları 1080p en yüksek ayarlarda veya en yüksek ekran kartı kullanımı sağlayacak grafik ayarlarında oynayınız.

4-)BIOS üzerinden düşük voltaj, yüksek frekans seçebilirsiniz. Veya bir tık frekansı yükseltip, yeterli voltaj ile işlemcinizi overclock yapabilirsiniz. Uyarı sorumluluk size aittir. Bilginiz yok veya stok soğutucu kullanıyorsanız, işlemci sıcaklık değerleri yüksek ise tavsiye etmiyorum. Overclock nedir? Nasıl yapılır? Neler gerekir? Bu soruların cevabını öğrenmeden 4. öneriyi yapmayınız.

Son düzenleme:
Benim pc de virüs vardı ondan kaynaklı droplar yiyordum bi ihtimal virüs de olabilir. format atın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…