RX 5600 XT ve Ryzen 5 3600 için anakart önerisi

FaLSe

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. RX 5600 XT ve R5 3600'lü bir sistem kuracağım yalnız anakart seçiminde kararsızım. B450M S2H ile B450M PRO M.2 Max arasında kaldım. Sizce hangisi yeterli olur veya sizin önerebileceğiniz bir anakart varsa belirtir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
B450M S2H kullanıyorum. Yeterli bir anakart, işlemciye küçük seviyede oc yaparken de sıkıntı çıkarmadı. Ancak:
  • Rgb başlığı 4 pin olduğu için kasamın rgb fanlarını senkron çalıştıramıyorum.
  • Ekran kartını takınca sata girişlerinden 2si kapanıyor.
  • İşlemcide stok fan kullanacaksanız yakın slottaki RAM'e değiyor. Benimkiler az etkileniyor ama RAM'lerinizin soğutmaları büyükse size daha büyük sıkıntılar çıkabilir.

İşlemciniz nedir?
Pro M.2 veya Pro M.2 Max alsam böyle bir sıkıntı yaşar mıyım bilginiz var mı? Çünkü Vengeance veya XPG alırsam bende son maddede ki gibi bir sorun yaşamak istemiyorum.
Teşekkürler.

Öncelikle merhabalar.

1- Çoğu B450 chipset anakartta 4 pin rgb header var sadece. Yani bunu bir eksi olarak göremeyiz.
2- Yine dediğim gibi çoğu anakartta ekran kartı takılınca sata girişleri görünmez oluyor ama ekran kartını takmadan önce sata bağlantılarını yaparsanız bir sorun olmaz.
3- Bu maddeye de çoğu anakartta diyerek başlayacağım çünkü öyle.

Son madde de belirtilen stok fanın RAM'e değmesi bir sorun arz eder mi sizce.

Son madde de belirtilen stok fanın RAM'e değmesi bir sorun arz eder mi sizce.
Zorlamadığı sürece sorun olmaz. Sanki milimetrelik hesaplamışlar gibi çoğu anakartta gördüm bu durumu.

İşlemciniz nedir?
Pro M.2 veya Pro M.2 Max alsam böyle bir sıkıntı yaşar mıyım bilginiz var mı? Çünkü Vengeance veya XPG alırsam bende son maddede ki gibi bir sorun yaşamak istemiyorum.
Teşekkürler.

MSI Max serisi anakartlarda BIOS güncellenmiş olarak geliyor ve Ryzen 5 3600'ü kullanmak için bu işlemini yapmanıza gerek yok.

MSI Max serisi anakartlarda BIOS güncellenmiş olarak geliyor ve Ryzen 5 3600'ü kullanmak için bu işlemini yapmanıza gerek yok.

Hocam sizin başlıktaki sistem için öneri anakartınız nedir? 600 lira gibi bir bütçem var. Aklımda Pro M.2 Max var.

Hocam 3000 3200 mhz ramler ile uyumlumudur ? Vrm soğutması varmıdır ? Sizce bu soğutma gereklimidir ve yeterli bir anakartmıdır. Oc yapılabilirmi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…