Sorunsuz, stabil sistemde, yeterli PSU ile sorun yaşanmaz, WattMan bir hata değil performans ayarlarının sıfırlandığına dair bir bildirimdir, sistemin reset butonuna bastığınızda, ani kapanmadan dolayı bile bu uyarıyı verir.
Sorunsuz, stabil sistemde, yeterli PSU ile sorun yaşanmaz, WattMan bir hata değil performans ayarlarının sıfırlandığına dair bir bildirimdir, sistemin reset butonuna bastığınızda, ani kapanmadan dolayı bile bu uyarıyı verir.
Arkadaşın bahsettiği hata bir anda oyunlarda crash, siyah ekran verip oyunun kapanıp masaüstüne atması veya siyah ekran verip öyle kalması durumu sanırım. Son güncellemelerden sonra 5000 serisinin RX400-500'lerden daha masum olduğunu düşünüyorum aslında.
Arkadaşın bahsettiği hata bir anda oyunlarda crash, siyah ekran verip oyunun kapanıp masaüstüne atması veya siyah ekran verip öyle kalması durumu sanırım. Son güncellemelerden sonra 5000 serisinin RX400-500'lerden daha masum olduğunu düşünüyorum aslında.
Evet biliyorum ondan bahsediyor, WattMan diye bir arıza şekli yok, onu izah etmeye çalıştım.
Bu tür sorunların çok düşük bir kısmı kart kaynaklı çıkıyor, onda da aşırı ısınma, VRAM arızası, VBIOS modlanması gibi şeyler çıkıyor, genelde sorun PSU kaynaklı çıkıyor, RAM kaynaklı da olanlar var.
Şöyle bir örnek vereyin, RAM arızasından dolayı sistem oyunda yeniden başlıyor, sistem açıldığında WattMan ayarları sıfırlandı bildirimi geliyor, ani kapanmadan dolayı, oldu sana ismi WattMan sorunu, bu olay çok yanlış anlaşıldı yani, bu tamamen AMD'nin hatası, NVIDIA'da bir sürü crash sorunu var ama bildirim falan gelmediği için kimse karta suç bulmuyor.