RX 5600XT 96 dereceleri görüyor

wyrzen

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX-4060ti
i5-12400F
32GB-DDR4
i5 10400F, RX 5600XT 6 GB, 16 GB RAM, 4+(2GPU+1CPU) fanı.
Bilgisayarım, CoD Warzone'de fazla ısınıyor, ve fan sesi acayip şekilde artıyor 97 dereceleri gördüğüm oldu, halbuki düşük ayarda.
Nedeni nedir?

Kasa bu.

Bilgisayar değil, ekran kartı* olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızın camını açın veya çıkartın çıkartıp kullanın ki akış biraz daha iyi olsun cam dururken öyle çok tıkanacaktır 3-5 derece bile olsa faydasını görürsünüz ve ek olarak ekran kartınıza iyi bir bakım şart gibi miadı dolmaya doğru gidiyor bu sıcaklıklar çok böyle iyi sıcaklıklar değil tam sınıra gidiyor ve RX 5600XT için aşırı fazla oranlar, kart bakımınıda eğer kendiniz biliyorsanız iyi bir temizlemeniz gerek fanları ve bakır blok dahil ek olarak eğer gerekli ise termal ped alınız ve termal macun alınız mümkünse 13-14 wmk altına düşmeyen bir termal macun alınız ardından gerekli adımları uygulayarak bakımın yapın ya da yaptırın zaten yaz diye de biraz etki yapar ama çok değil hani kışta 70 ise yazda 80 olur.

İlk olarak program ayarlarından overclock tarzı bir durum varmı default'a alınarak deneyebilirsiniz, ikinci ihtimal kasa veya gpu fanları çok tozluysa soğutma sorunu yaratabilir (Kasadaki hava akışı yetersiz mi fan sayısı az mı, fanlar doğru yöne bakıyor mu Yani önler içeri arka taraf egzoz dışarı atacka şekilde), en son ihtimal olarak gpu içinde de termal macun bulunuyor onun yenilenmesi gerekebilir bu durumda garanti varsa sizin açmanız uygun olmaz garanti çerçevesinde kontrol edilip değiştirilmesi gerekir garanti bozulmasın diyorsanız.

Hocam sorununuz muhtemel olarak
1-yaz ayı cok sıcak sehirde oturmanız.
2-kasanızın hava döngüsünün az olması.
3-fanları kendinizin ayarlamamanız ve oto calısması.
4-eğer ki hicbiri yetmezse hocam benim gibi kasa camını cıkarabilirsiniz emin olun PC aşırı rahatlamakta.
5-eğer hicbiri olmadıysa ya kasanın yerini degistirin vevahutta fazladan fan alın.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Kartı yeni aldım 2. el ama, Aldığım adam daha önce içinin açılmadığını söyledi termal macunu kurumuş olabilir onu yeniletirsem düzelirmi sizce

Valla ben düşürüyorum clocku afterburnerden geri yükseliyor, amd software ile alakalı galibada nası düzelticem ben bu olayı

düzelir

termal macunun ama kaliteli olsun öyle 200-300 liralikları alma

Mevcut GPU'nuz mining için biosu değiştirilmiş olabilirmi ? Bu şekilde kontrol edebilirsiniz Biosunuz değişmişmi ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerdiğin bi marka model varsa söylede diyeyim bilgisayarcıya

Kartın 2 el olduğunu tahmin ettim umarım önceden bir mining geçmişi falan yoktur çip fazla ısıdan hasar alsın cihazı alalı ne kadar bir süre oldu.
valla hiçbi fikrim yok bakıcam şimdi öyle bi geçmişi varsa zaten iade ederim adama geri bildiğin kazık yani 6 bine aldım bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…