RX 5600XT yazılım sorunları devam ediyor mu?

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar RX 5600XT bildiğim kadarıyla uzun süredir yazılım sorunları yaşıyor. Uzun zamandır sistem toplamayı bekliyordum ve ilk ekran kartımın Nvidia tarafından olmasını istiyordum fakat 3000-3500TL bütçe ile iyi soğutmalı bir RTX 2060 bulamıyorum. Bu yüzden bu bütçeye RX 5600XT almak mantıklı mıdır? Sorunları devam ediyor mu? RTX 2060 ile eşdeğer bir kart mıdır? Yayın ve video içerik üretmek istiyorum yeterli olur mu? Konu hakkında kullanıcı ve bu konuda bilgili arkadaşların fikirlerini gerçekten duymak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu hafta bu ekran kartı işini halledip sipariş vereceğim artık.

Sistem:
R5 3600X
Gigabyte B450M S2H
Corsair Vengenance 3000MHz CL15 16GB
Gigabyte 480GB SSD
Cooler Master MWE 600W
MSI MAG Forge 100M
AOC 24G2U 144Hz

Gaming Gecelerinden güzel soğutmalı bir RTX2060 yakalayabileceğinizi düşünüyorum. Ek olarak RX5600XT tavsiye etmiyorum.
2 haftadır bekliyorum inanın ki diğer parçalar elime ulaştı kutularında kuzu kuzu bekliyorlar. Geçen gün deprem oldu inanın artık hiçbir şeyi ertelemek istemiyorum. Bu haftada indirimden bir ürün yakalayamazsam artık önüme gelen ilk kartı alacağım o noktadayım. Eğer indirim olmazsa önerebileceğiniz RTX 2060 modeli var mı? RX 5600XT önermeme sebebiniz yalnızca yazılım sorunları mı?
@bilinçli pars diğer konuya yorum yapamamıştınız zaten kapanmıştı, bu konu hakkında bir düşünceniz var mı?

Sizi anlıyorum hocam. Ben de 1,5 aydır sistemimi toplayamadım. Ancak bence almışken bekleyin ve iyisini alın. RX5600XT çoğu AMD ekran kartında olduğu gibi oyunlardan atma, siyah ekran gibi sorunlara sahip. Açıkçası bence birazcık daha sabredip indirimle RTX2060 alın. En azından rahat edersiniz. Ek olarak bu haftaki Gaming Gecesi'nden RTX 2060 yakalayabileceğinizi düşünüyorum Umarım en kısa zamanda sisteminizi tamamlarsınız.

Umarım bende onu bekliyorum ama A,B hatta C planı da yapmak istiyorum. Bu yüzden halihazırda kartı kullanan arkadaşlar varsa burada son durumu söylerlerse bir çok insana faydalı olabilirler.

Umarım bende onu bekliyorum ama A, B hatta C planı da yapmak istiyorum. Bu yüzden halihazırda kartı kullanan arkadaşlar varsa burada son durumu söylerlerse birçok insana faydalı olabilirler.

Kartı kullanmayan birinin yaptığı yorumlara göre hareket etmenizi önermiyorum. Benim bildiğim ve kullanandığını bildiğim kişiler arasında böyle sorunlardan yakınan birini görmedim. Kartı kullanan arkadaşlar detaylı bilgi verecektir. Ayrıca NVIDIA'nın yazılım avantajları var alırken bunuda göz önünde bulundurmanızı öneririm. Kur problemi yaşıcağınızı düşünüyorsanız paranızı kur olarak tutun zarara gireceğinizi sanmıyorum.

RX 5500 XT Kullanıyorum. Evet sorunlar devam ediyor. Hatta Hiç bakma bile RX 5000 serisine, git düzgün bir Nvidia kart al.

Yaklaşık 2 hafta önce bir akrabama AMD Ryzen 5 PRO 4650G sahip bir cihaz topladım. Dahili vega 7 grafik birimi barındırıyor. Şöyle bir sıkıntı var. 100 Hz ve üzeri tazeleme hızların da ara ara yatay olarak hızlıca gelip geçen çizgiler oluşuyor. Windows 10 generic grafik sürücülerinde böyle bir sorun yoktu. Ne zaman Adrenalin 2020 Edition 20.X.X grafik sürücülerini kurdum o zaman görünmeye başladı. Bu durum masaüstünde dahi oluyordu. 100hz altı tazeleme hızlarında çok daha az görünüyordu. Adrenalin 20.10.1 - 20.9.1 ve geriye doğru 2-3 sürücü daha denedim ama değişen bir şey olmadı. Bu tecrübeden yola çıkarak ben hala amd nin sürücüleri ve yazılımlarının daha düzelmediği düşüncesindeyim. Artık biraz şansına kalıyor sorun da yaşayabilirsin belki de yaşamazsın. İşini şansa bırakmak istemiyorsan Nvidia dan şaşma derim.

RX 5500 XT Kullanıyorum. Evet sorunlar devam ediyor. Hatta Hiç bakma bile RX 5000 serisine, git düzgün bir Nvidia kart al.

Peki NVIDIA tarafından 3000-3500TL bütçe içerisinde kalarak en iyi soğutmaya ve performansa sahip ürünü önerebilir misiniz?

Peki NVIDIA tarafından 3000-3500TL bütçe içerisinde kalarak en iyi soğutmaya ve performansa sahip ürünü önerebilir misiniz?

Kendi kullandığım kart bu mevsimine göre maksimum 70 ila 80 derece civarına çıkıyor. Mesela sonbahar kış 70-72 derece yazın da 80 derece civarı yaklaşık bir senedir kullanıyorum. Bana herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Bana göre şu an nvidia kartlar arasında fiyat/performans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…