Arkadaşlar selamlar, daha önce bir bilgisayar aldığımı paylaşmıştım. Oradaki model RX 570 4 GB idi, sonra 8 GB versiyonunun da olduğunu gördüm. 1920X1080 monitör kullanıyorum. Sizce hata mı yapmışım? Tabii bütçe farkı da var.
RX570 8 GB işleyebilecek kadar güçlü bir kart değil, 4 GB en ideal olan sürümü. 4 GB alarak en iyisini yapmışsınız Hayırlı olsun. Armor serisinden de uzak durduysanız daha da güzel bir seçim yapmış olursunuz.
Fiyat farkına bağlı aslında, arada sizin için "önemli" denebilecek bir fark varsa gerek yok 8 GB sürümüne fakat tabii aradaki fiyat azsa alınır. Bir performansa etkisi yok, zaten 8 GB'yi karşılayabilecek güçte değil RX570.
Güçlü olmasına gerek yok zaten, bu texture quality ile ilgili, yani oyunda kullanılan grafiklerin yani kısaca resimlerin büyüklüğü ile ve ne kadar vramin varsa o kadar büyük yükleyebilirsin, performansa etkisi çok azdır, hatta hard disk ya da ssd'nin hızı daha önemli.
Hatta ve hatta 4 gb versiyonunda rami yetmediği zamanlar tam tersine sürekli disk kullandığı için performans azalır.
Kısaca 8 gb almak olurdu doğrusu, shadow, viewing distance gibi ayarları lowa çekip texture'ı ultraya çekerek gayet iyi fps ile güzel gözüken oyunlar oynayabilirdi.