RX 570 4 GB'nin oyunda 78 derece olması normal mi?

Cavushan

Hectopat
Yer
GAZİANTEP
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 6-Core-ID-COOLING SE-214-XT 68.2 CFM CPU Cooler-MSI B550-A PRO ATX AM4 ana kart -Kingston FURY Beast 8 GB (4x8 GB) DDR4-3200 CL16 Ram-KIOXIA EXCERIA PLUS G2 500 GB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD-Samsung 970 Evo Plus 1 TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD-XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 6600 XT 8 GB Ekran kartı-Deepcool CG560 ATX Mid Tower-NZXT C650 (2022) 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power-
Meslek
ZABIT KATİBİ
Yaklaşık olarak 1 ay önce bir bilgisayar toplamaya başladım geçen hafta kasam geldi ve montaj vb işlerini bitirip oyun oynamaya nihayet başladım, ancak aklıma takılan bir husus var bilgisayarım boşta iken ekran kartım 45-46 derecelerde geziyor. Bir oyun açtığım zaman ise ekran kartım 74-79 derece aralığına yükseliyor ve RPM hızları ortalama 1400-1800 derece arasında değişiyor daha önceki kasam çok ısınıyor da ve bende sosyaldeki arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine iyi bir hava akışı olan Dark maksima V20 aldım. Ekran kartımı takmadan önce de termal macunu yenileyip bakımını yaptım. Tüm bunlara rağmen bu sıcaklık değerleri normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Macun kaliteniz nasıldı bilmiyoruz ancak fan ayarıyla 70 derece civarına çekebilirsiniz diye düşünüyorum. Üreticilerin önceliği kart 7-8 derece daha sıcak çalışsın ancak fan sesi kafa ütülemesin oluyor genelde.

Bende hd3650 var 79 derecelerde takılıyor. Oda ısıtan kartlar bunlar kombi tasarrufu sağlar. Kalmadı böyle yiğitler.

Son düzenleme:
Aynı kartı kullanıyorum. Soğutma konusunda biraz sorunları var. İstersen fan devirlerini biraz daha yükseltmeyi dene. 75 derece bandında tutarsan daha sağlıklı olur. Eğer bilgin varsa ve uğraşırım diyorsan undervolt yapmayı öneririm.

Şapir ise baskı altında asla pes etmez.

undervolt ayarlarım bu şekilde.

Dosya Ekleri

• 222.PNG
    105,5 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran Alıntısı.PNG
    119,7 KB · Görüntüleme: 54
Undervoltta stabil değerler yakalarsanız en temizi o oluyor. Biraz da OC yaparak performans artışı bile yaşarsınız.
oc konusunda hiç tecrübem yok ve çekiniyorum işin açıkcası.

OC konusunda hiç tecrübem yok ve çekiniyorum işin açıkçası.

Voltaj değerlerini arttırmazsanız pek sıkıntı olmaz. Bunun yanında bir miktar VRAM'e OC yapabilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra testler yapmanız lazım. Bu testler biraz zamanınızı alabilir her kart aynı değerlerde stabil çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…