RX 570 Armor düşük frekans

Yer
İstanbul/Ataşehir
Battlefield 1'de normalde 1200 küsurlerdeydi. Bugün denedim, 1100 küsurlerde çalışıyor.
1080p yüksekte.

Ondan sonra ETS 2 de denedim, normalde onda da 1200 küsurlerdeydi, fakat aynı Battlefield 1'deki gibi frekans değerlerinde çalışmaya başladı. Sanki gücü kısıtlıyormuş gibi.
1080p yüksek ayar,%200 ölçekleme.

Ama son olarak City Car Driving'e girdiğimde 144Hz yenileme hızında her şey High'da, gayet normal olarak 1250-1268'leri gördüm. Yük oranıda 100%'de idi. Watt olarak da maksimum çıktığı 120 wattaydı. Yani tam kapasite çalışıyordu kart.

Bana yazılım sorunu gibi gelmeye başladı.
Zaten OC yapmamıştım.
Garanti olsun diye, MSI Afterburner'ı varsayılan hâline getirmiştim. Ondan mı oldu acaba diyeceğim, fakat frekans değerleri aynıydı zaten. Daha önce yoktu, sonra niye oldu onu anlamadım ama. Bir de dediğim gibi, bir oyunda sorun yok birinde var.

Bilgili arkadaşlar ilgilenirse sevinirim. Bu konuyu ilk açışım.

Sıcaklıkları takip edin. Yüksek sıcaklıklardan dolayı olabilir. Kartın TDP değeri 150W yani 120W güçte tam güç çalışmıyor olabilir. Güç limitini 5-10-15 civarı arttırın Radeon ayarlarından.

Sıcaklık 69 derecedeyken de böyle hocam, sıcaklık ile ilgili durmuyor.
Hocam peki 2 gün kadar önce böyle değildi. Bugün fark ettim.
Yazıda belirttiğim MSI Afterburner default ayarlarına aldıktan sonra oyuna girim dedim, değerlerde düşüklük gördüm.
Default ayara almakla bunun ne alakası olabilir bilmiyorum.
Daha önce yaşadım bu durumu, Armor'larda yaşayanları da gördüm. Sürücü güncelleyerek çözenler var, fakat iki gün önce olmayıp neden başladığını çözemedim.

Sizce MSI Afterburner ile bunun ne gibi bir ilişkisi olabilir?

Hocam bir de aklıma şimdi geldi, dün City Car Driving'i Steam kütüphanesinden normal şekilde indirdim. Ama oyun indiği sırada Microsoft redistibutable 2005 vs. bir takım oyun kurulurken bir şeyler indirildi.
Bunlar yapmış olabilir mi diye kuşkulandım. Diğer oyunlarda bu sorun olurken City Car Driving'de olmaması belki de bununla mı ilgii acaba?
Yazı uzun oldu, kusura bakmayın.

Son düzenleme:

Afterburner'ı silip deneyin. City Car Driving ile yüklenenler her oyuna etki eden Windows yazılımları. Onlarla alakalı olduğunu sanmıyorum. Afterburner'ı silip Radeon ayarlarını varsayılanlara getirin.

Afterburner'ı silip deneyin. City Car Driving ile yüklenenler her oyuna etki eden Windows yazılımları. Onlarla alakalı olduğunu sanmıyorum. Afterburner'ı silip Radeon ayarlarını varsayılanlara getirin.

Hocam Radeon Ayarları ile oynamadım, yine de varsayılan yapmaya gerek var mı?
Ayrıca Afterburner'ı silersem değerlere nasıl bakacağım? Gerçi diğer gösteren programlardan bakılabiliyor değil mi?
Ayrıca City Car Driving ile yüklenen şeyler her oyuna etki eden yazılım demişsiniz. Sildiğim vakit düzelmez mi?

Radeon ayarlarını varsayılan yapmanız bir şeyi değiştirmez sadece garanti olması için.
Oyun içinde değerleri ctrl+shift+o yaparak AMD Radeon yazılımı üzerinden takip edebilirsiniz.
City Car Driving ile yüklenen Microsoft yazılımları oyun oynamak için oldukça gereklidir. Çoğu oyunun yazıldığı kod kütüphanesini barındırarak bilgisayarınıza ekler. Olmazsa olmaz denebilir. DirectX ve Microsoft redist paketlerini silmeyin.

Hocam MSI Afterburner'ı silmek ne için gerekli peki? Ayrıca City Car Driving ile beraber gelen DirectX vs. den önce bu durum yoktu.
Bir uyumsuzluk olamaz mı yani bunlarla BF1 vey ETS 2 arasında?

Aklıma en son yaptığım şey olarak bu geliyor.
Bir de ekran kartı sürücüsü eski. Bunu güncellemekte çözüm oluşturur mu?

Benim anlamadığım yakın zamanda böyle bir şey yokken neden bu durumun ortaya çıktığı.

Denetim masasındaki program ekle kaldırdan silebilirsiniz Afterburner'ı. Ekran kartı yazılımını güncellemeyi de deneyin. DirectX ve Microsoft Redist'in herhangi bir uyumsuzluk yaratacağını düşünmüyorum. Herkes her oyunu onlarla oynuyor zaten.

MSI Afterburner ile gelen Riva turnerıda aynı şekilde silebilir miyim?
MSI Afterburner'ı neden siliyoruz peki?
Ne gibi bir etki yapabilir?

Ayrıca, Afterburner'ın genel ayarlarında AMD uyumluluğu altında bulunan
İzin verilen hız aşırtma limitlerini genişlet seçeneği nedir peki?

Ayrıca sürücüyü güncellerken DDU kullanmak istemiyorum.
Yerel disk C yolundaki AMD klasöründe bulunan eski sürücüye ait kalıntıları sildikten sonra(yaklaşık 1.2 GB boyutunda) güncellemeyi düşünüyorum.
Bu şekilde de olur mu?

RivaTuner da silinebilir.
MSI Afterburner'da yaptığım değişiklikler sonucunda WattMan hatası almıştım. Ayarları sıfırlamama rağmen düzelmemişti. Uygulamayı silerek kurtulmanızı tavsiye ediyorum.

İzin verilen hız aşırtma limitleri ekran kartı üreticiniz tarafından belirlenir. Bu sınırları genişleterek ekstrem seviyelere OC yapmanızı sağlar o seçenek.

DDU kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kullanmazsanız da dünyanın sonu değil. Uygulamanın içinden güncelleme yapabilirsiniz veya AMD'nin sitesinden indirip kurulumu başlatabilirsiniz otomatik olarak günceller.

MSI Afterburner olmazsa olmaz bir program değil. Zaten oyun içindeki değerleri takip etmek de pek gerekli değil. Yine de kullanmak isterseniz işlemleri yapınca tekrar yükleyebilirsiniz. Bazı sistemlerde sorun çıkarabiliyor. Nedenini bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…