RX 570 benchmark testinde bilgisayar kapanıyor

Berat3434

Hectopat
Bilgisayarıma yeni ekran kartı aldım ve bilgisayarım oyunlarda bir anda kapanmaya başladı. İşlemcimin termal macununu değiştim sıcaklık değerlerine baktım fakat hiçbir sıkıntı yok AIDA64 testine sokunca bilgisayarım sıkıntısız çalışmaktadır. Fakat MSI Afterburner'da ekran kartımı teste soktugumuzda en fazla 2-3 saniye sonra kapanıyor. PSU yetersiz kalıyor sandım 550W kullanıyordum daha sonra Corsair 650W 80+ aldım bu sefer de bilgisayarım restart atmaya başladı. Daha sonra anakartımı değiştirdim yine sorun devam etmekte. Format attım yine düzelmedi. Ekran kartı beslemesi yetersiz kaldıgını düşündüm ve ekran kartı güç kablosunu söküp ayriyeten elimde bulunan 550W PSU'yu kısa devre yapıp çalıştırdım ve ekran kartına taktım. Ekran kartı tek bir PSU'ya baglı oldu yine teste soktugumda yine kapandı.

PC özellikleri;
  • İşlemci; FX 8350
  • ekran kartı; MSI RX 570 8 GB Armor
  • RAM; GSkill 4x2 8 GB 1866 MHz RAM
  • Anakart; Asus Crosshair V Formula AM3+ AMD 990FX
  • SSD1; WD 120 GB
  • SSD2; WD 240 GB
  • 2 adet optik sürücü
  • 4 adet kasa fanı

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AIDA64 stres testinde ekran kartına yeteri kadar yük bindirmiyor. Kartı FurMark ile test edin. Yine kapanırsa GPU frekansını düşürün. Olmadı biraz voltaj verin.
Mikail Fidan , benım hesabım yoktu arkadaş yerıme yazdı. Fakat sizin dediğiniz funmark deilde cinebench testin'e soktuk pc'yi ve güncelleştirmeler olsun her türlü yontemı denedım fakat sizin dedıgınız frekans ve voltajını hıc ellemedım ve test edıyorum ama bellı bır deger varmı nereden bulabılırız bıraz voltaj eklemesı yaptım fakat zaten e.kartı heralde oc oldugu ıcın msı after burner ustunden max 18 voltaj artırabılıyorum orada yazan degere gore , pc'yi vatan ve istanbulda bır kaç yere goturmeme rağmen kımse yapamadı anakart dedıler değiştirdim, psu dedıler değiştirdim , e kartı olabılır dedıler onuda degıstım yurt ıcı aynısından aldım vatandan anlamadım hic bi turlu duzeltemedık , bana sorunsuz oynattıgı oyunlar lol,ets2 gıbı dusuk sistem istiyen oyunlar ama ne zaman rainbow six gibi sistem ısteyen oyunlara gırsem kapıyor
ve son olarak biraz değerleri düşürdüm ve yıne 18 voltaj denedım fark etmedı ve dedıgınız test'e soktum kombustordakı stress testının aynısı gıbı kapandı açar açmaz

Son düzenleme:
Mikail Bey sizin dediğiniz işlemleri yaptık msi afterburner programını kullanarak ve daha sornasında sistemi funmark testine soktuk kapanmadı daha sonrasında bu ayarların daha stabil çalışanını bulalım dedik ve eski bulgumuz frekansı kaybettik ve şuanda tekrar bilgisayarımız kapanmakta ne yapmamız gerekiyor.
Bazı frekans değerlerinde ise 5 saniye felan oynatıyor kapanıyor bu sorun sizin dediğiniz gibi frekans ve voltage ile alakalı biz tam olarak ne yapacagımızı anlamadık fazlada zorlamak istemiyoruzki yanlış birşey yapıp ekran kartına hasar vermemek adına

sayın , @MF ve @Recep Baltaş , abi dediklerinizi yaptım fakat sorunum halen devam ediyor musait oldugunuzda ılgılenebılırmısınız kendı tarafımdan konu açtım ilgilenirsenız mutlu olurum

AIDA64 stres testinde ekran kartına yeteri kadar yük bindirmiyor. Kartı FurMark ile test edin. Yine kapanırsa GPU frekansını düşürün. Olmadı biraz voltaj verin.
Mikail bey dediklerinizi yaptık 1 saniyede kapanan pc 170 saniyede kapandı fakat gene kapanıyor tam ayarını bulamadık bize bir yardımcı olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…