RX 570 Birden Isınmaya Başladı

vidmas

Megapat
Daha fazla  
3-4 gün önce, 8 yıllık eski kasamı değiştirip, Zalman N3 satın aldım. Dahili üç adet fanı var; fakat oldukça kötüler. Eski kasamdaki kiçük fanlardan birini tavana diğerini de kasanın önüne taktım. Kasa da şu an 5 adet fan var. Neyse, kasayı değiştirmeden önce The Witcher 3’te en fazla 73 dereceye çıkıyordu ekran kartı. Kasayı değiştirdim fakat soğutma açısından pek fark olmadı desem yeridir. Birkaç gündür yine aynı değerlerde oynuyordum. Bugün ise 15DK içerisinde 80-85 dereceye kadar çıkıyor. Birden ne olduğunu anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Amd'nin rx serisinde ısınma sorunları var. Bendede rx 470 var, Geçen hafta bende direk oyunları kapatmaya başladı ısınıp biraz araştırdım güzel bitane macun al sür ortadan kalkar sorun ama acıkcası yük altında 80-85 derece olabilir. Ama serin çalışsın istiyosanız, Güzel bitane macun alın cooler master mastergelpro'yu öneririm ancak stokda bulamadım.

Buda gayet güzel bi macun tavsiye ederim.

Rx570 kullanıyorum ısınma sorunu yaşıyorum. Eskiden bir sorunum yoktu. En basit oyunda 80-85 dereceleri buluyorum.
Arkadaşlar kaliteli macun kullanırsanız sorun ortadan kalkar. Rx 470 var bende ilklerde bendede sorun yoktu 1.5 sene felan geçti böyle bi sorunla karşılaştım. Kapanmaya başladı bilgisayar bi macun sürdüm sıcaklık 66 67 yi geçmiyor.

Arkadaşlar kaliteli macun kullanırsanız sorun ortadan kalkar. Rx 470 var bende ilklerde bendede sorun yoktu 1.5 sene felan geçti böyle bi sorunla karşılaştım. Kapanmaya başladı bilgisayar bi macun sürdüm sıcaklık 66 67 yi geçmiyor.
2. Değişen Rx570 kartım yeni kart 3 aylık. Termal macunun bu kadar hızlı eskiyeceğini düşünmüyorum. Ayrıca ekranda yırtılma ve takılmada yapıyor. Arıza var sanırsam bu seferde.

2. Değişen Rx570 kartım yeni kart 3 aylık. Termal macunun bu kadar hızlı eskiyeceğini düşünmüyorum. Ayrıca ekranda yırtılma ve takılmada yapıyor. Arıza var sanırsam bu seferde.
Valla ben amd işlemci hiç kullanmadım. Açıkçası ryzen serisi güzel gibi geliyor sistemimi yeniliycem. Ama bidaha asla ekran kartını almam evet güzel işler çıkartıyor amd ancak yazılımsal olsun ısınma olsun daha da ekran kartını almam.

Valla ben amd işlemci hiç kullanmadım. Açıkçası ryzen serisi güzel gibi geliyor sistemimi yeniliycem. Ama bidaha asla ekran kartını almam evet güzel işler çıkartıyor amd ancak yazılımsal olsun ısınma olsun daha da ekran kartını almam.
Ekran kartlarını ne kadar beğenmesemde işlemci konusunda bence başarılı. Ryzen 1500x kullanıyorum. Isı değerleri olsun performansı olsun gerçekten beni çok memmun etti. Bende birdaha bedava verseler Amd kart almam.

Son çıkan güncellemelerle alakalı bir şey olabilir mi acaba? Macun bir günde, bir anda eriyip tükenmedi ya.

N3 hava sirkülasyonu açısından berbat bir kasa. Halihazırda gelen fanların basıncı çok düşük. Eğer doğrudan işlemciye üfleyen bir soğutucu kullanıyorsanız, kasada bulunan mühendislik hatasından dolayı sıcak hava kasanın arka tarafında birikecek ve anakartın ısınmasına, işlemcide sıcaklık dalgalanmasına sebep olacak. Kasayı değiştirin.

N3 hava sirkülasyonu açısından berbat bir kasa. Halihazırda gelen fanların basıncı çok düşük. Eğer doğrudan işlemciye üfleyen bir soğutucu kullanıyorsanız, kasada bulunan mühendislik hatasından dolayı sıcak hava kasanın arka tarafında birikecek ve anakartın ısınmasına, işlemcide sıcaklık dalgalanmasına sebep olacak. Kasayı değiştirin.
Aslında bu fiyata, forumda çoğu kişinin önerdiği, tavsiye ettiği bir kasaydı bu. Çok fazla araştırma yapmıştım, sizin dediğinizi söyleyen bir yorum da okumuştum. Yorumların çoğu soğutma açısından gayet iyi olduğu yönündeydi aslında. Dediğiniz gibi, fanlar inanılmaz yavaş çalışıyorlar; işlemci sıcaklığı olarak dediğiniz gibi iki üç gündür işlemcide bir dalgalanma seziyorum. Termal macunun bitmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyordum esasında. 65 dereceyken, bir anda 71 dereceye çıkıp, iki üç saniye içinde tekrar eski sıcaklığına iniyor. Kasayı maalesef değiştirme gibi bir lüksüm yok. Yeni fan alarak bu durumu düzeltme şansım hiç mi yok?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı