RX 570 CS:GO ısı ayarında fanları fazla çalıştırmak zarar verir mi?

hukukçubey

Hectopat
RAM
Kingston 8x2 (16) GB HyperX Fury Black DDR4 2666MHz CL16.
Ekran kartı
GIGABYTE RX570 GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon
Anakart
GIGABYTE GA-A320M-S2H A320 Socket AM4 AMD Ryzen™
İşlemci
Ryzen 5 3600
Arkadaşlar, yakın zamanda CS:GO oynarken (muhtemelen ısıdan kaynaklı) PC kapandı. Ben de o andan itibaren biraz paranoyaklaştım ve AMD Radeon Software uygulamasından CS:GO profili olarak fan hızı ayarlaması yaptım. Mesele abartı olup olmaması değil. Sizlere sorum bu hızda fan çalıştırmak ekran kartıma zarar verir mi? Benim için önemli olan bu. Yoksa sesmiş, fanların ömrüymüş inanın hiç önemli değil. 4000 TL değeri olan ekran kartının zarar görmesindense 100-200 TL değerindeki fanlar zarar görsün.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    31 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bilemiyorum ama çok abartmışsınız. 30 derece için %80 çok çok fazla bir değer. Ayrıca gigabyte soğutma anlamında fena bir kart değil. Sorun başka bir şey olabilir. İsterseniz fan ayarlarını otomatiğe çekip oyun içi değerlerinizi bize atabilirsiniz. Böylece sorunun ısıdan kaynaklı olup olmadığını anlayabiliriz.
Arkadaşlar, yakın zamanda CS:GO oynarken (muhtemelen ısıdan kaynaklı) PC kapandı. Ben de o andan itibaren biraz paranoyaklaştım ve AMD Radeon Software uygulamasından CS:GO profili olarak fan hızı ayarlaması yaptım. Mesele abartı olup olmaması değil. Sizlere sorum bu hızda fan çalıştırmak ekran kartıma zarar verir mi? Benim için önemli olan bu. Yoksa sesmiş, fanların ömrüymüş inanın hiç önemli değil. 4000 TL değeri olan ekran kartının zarar görmesindense 100-200 TL değerindeki fanlar zarar görsün.
Ayrıca zarar vermez diye düşünüyorum fan ömründen yer en fazla. Ama fazla güç çeker.

Fanları hızlandırmak fan ömrünü azaltır fakat öyle bir azalma değil daha fazla çalıştıklarından örnek 5 yılda bozulacaksa maximum 4.3 yılda minimum 4.7 yılda bozulur gibi düşünün, yani tek problemi daha fazla elektrik tüketir bilgisayarınız elektrik faturasına 1 ay boyunca 6 7 TL fazla yansır maximum. En kısa cevap olarak hiçbir problem olmaz.

RX500 serisi gereğinden fazla voltaj kullanıyor. Aynı MHz'lere daha düşük voltaj değerlerinde çok rahat ulaşılabiliyor. YouTube'dan RX 570 undervolt videolarına bakarak ideal voltajı seçebilirsin.

Hangi parçanın ısındığını ilk önce bakmak lazım işlemciden de kapanıyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı