RX 570 Ekran kartı kullanımı

Mesela Yani

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. TechPowerUp GPU-Z uygulaması ile Ekran kartımın sıcaklığına bakmak istemiştim(oyun dışındayken 47.0 dereceye ulaşıyormuş) sıcaklık oranını görünce uygulamayı biraz kurcalamak istedim ve karşıma Sensors adında bir bölüm çıktı oraya tıklayınca birden fazla donanım aygıtını gördüm ve görselde ki System Memory Used(en altta ki) 3278MB kullanılıyor olarak gözüküyor. Bu System Memory Used ekran kartının kendi kullandığı bölüm mü yoksa RAM'in kendi kullanılan bölümü mü? Aklıma takıldığı için sormak istedim. Eğer o değer ekran ekran kartının kullanılan kısmı ise bunu düşürmek için öneriniz var mıdır yoksa dediğim gibi bu oran sadece RAM için mi geçerli?
Not: Sadece Chrome üzerinden dizi izliyorken 3278MB ve Chrome'un da RAM'e çok yüklendiğini biliyorum.
Ekran kartı: GİGABYTE RX570 4GB GDDR5 256bit
RAM: 8 GB HyperX 2666MHz

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    10,7 KB · Görüntüleme: 59
Arkadaşlar selam. TechPowerUp GPU-Z uygulaması ile Ekran kartımın sıcaklığına bakmak istemiştim(oyun dışındayken 47.0 dereceye ulaşıyormuş) sıcaklık oranını görünce uygulamayı biraz kurcalamak istedim ve karşıma Sensors adında bir bölüm çıktı oraya tıklayınca birden fazla donanım aygıtını gördüm ve görselde ki System Memory Used(en altta ki) 3278MB kullanılıyor olarak gözüküyor. Bu System Memory Used ekran kartının kendi kullandığı bölüm mü yoksa RAM'in kendi kullanılan bölümü mü? Aklıma takıldığı için sormak istediğim. Eğer o değer ekran ekran kartının kullanılan kısmı ise bunu düşürmek için öneriniz var mıdır yoksa dediğim gibi bu oran sadece RAM için mi geçerli?
Not: Sadece Chrome üzerinden dizi izliyorken 3278MB ve Chrome'un da RAM'e çok yüklendiğini biliyorum.
Ekran kartı: RX570
RAM: 8 GB HyperX 2666MHz
Sistemdeki RAM o gördüğünüz VRAM değil. Endişeniz olmasın.

Cevabın için teşekkür ederim. Peki sıcaklık değeri normal midir ? Çünkü MAX 47.0 derece olarak gösteriyor uygulama.
Konu ile gereken cevabı arkadaş vermiş zaten. 47 derece boşta aldığınız değer sanırım. Önemli olan ekran kartının yükte kaç derece çalıştığıdır. Oyun içerisinde ve FurMark gibi test programlarında ekran kartını yük altına sokup sıcaklık değerlerini söylerseniz ona göre yorumda bulunabiliriz.

Konu ile gereken cevabı arkadaş vermiş zaten. 47 derece boşta aldığınız değer sanırım. Önemli olan ekran kartının yükte kaç derece çalıştığıdır. Oyun içerisinde ve FurMark gibi test programlarında ekran kartını yük altına sokup sıcaklık değerlerini söylerseniz ona göre yorumda bulunabiliriz.
PUBG de 60 65 arasında git gel yapıyor, GTA V Redux Grafik modunda ise 65-70 arasında çalışıyor. Modu kaldırıp test edince(GTA 5) PUBG de ki gibi 60 65 arasında. Sanırım değerler normal her iki oyunda ultra da olmasına rağmen sorunsuz bir şekilde oynuyorum.

PUBG de 60 65 arasında git gel yapıyor, GTA V Redux Grafik modunda ise 65-70 arasında çalışıyor. Modu kaldırıp test edince(GTA 5) PUBG de ki gibi 60 65 arasında. Sanırım değerler normal her iki oyunda ultra da olmasına rağmen sorunsuz bir şekilde oynuyorum.
Aldığınız sıcaklık değerleri normal. Hatta bu hava sıcaklarına rağmen çok iyi diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı