Yanlış anlamadıysam Afterburner'da "auto" diye bir seçenek olması lazım, aktifse pasif hale getirin. Ardından alttaki kaydet tikine tıklayın.Arkadaşlar MSI Afterburner'dan fan hızı 27 gösteriyor. Sonra CS:GO giriyorum GPU sıcaklık 63 dereceye gelince fanlar otomatik %45 gibi bir oranla çalışıyor ve ne yaptıysam 27'ye sabitleyemedim. Bilgisi olan lütfen yardım etsin.
Çünkü bir anda hızlanıyor sonra tekrar iniyor bu zamanla fanlar a eminim ciddi zarar verecek ondan korkuyorum çünküBunun tam olarak nesinden rahatsızsınız, gürültü mü yapıyor? Ekran kartınızın modeli nedir?
Onu da denedim. Ama bir şey sorcam aktif olmasi siyah olunca mi yoksa gri renkte mi olunca?Yanlış anlamadıysam Afterburner'da "auto" diye bir seçenek olması lazım, aktifse pasif hale getirin. Ardından alttaki kaydet tikine tıklayın.
Ama busefer 63 dereceye çıkıyor fan hızı 27 den 45 gibi bir değere fırliyor sonra tekrar 27 ye düşüyor 2-3 dk arayla böyle bir sorun oluyor bence böyle sıkıntı çıkarmaz mi?Sabitlemeyin. Eğer kart çok ısınır, fan hızını yükseltmeyi unutursanız asıl o zaman karta zararı siz verirsiniz. Bırakın hızlansın. Hızlanmak fanlara zarar vermez. Otomatikte kalsın.
Bu ayar kullanılmamalı bence. 55 derecede %60 fan hızı gereksiz olduğu kadar bir o kadar da sağlıksız. Hem gürültü derdi olacak hem de fanların ömrünü ciddi anlamda olumsuz etkileyecek. Aşağıdaki ayara da göz atabilirsiniz.Kart 63 dereceye çıkabilir sorun yok.Kart kendine zarar verecek şekilde tasarlanmaz.
Ama eğer sesten rahatsız oluyorsanız, şu ayarı deneyebilirsiniz;
Eki Görüntüle 443366
İsterseniz siz özelleştirebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.