RX 570 fanını %60'da çalıştırmak zarar verir mi?

Daha fazla  
Öncelikle ekran kartı RX 570 benim kardeşim ekran kartı 60 dereceyken çok ısındı zannedip fanı yüzde 60 çalıştırıyor. Hatta bazen %100 açıyor. (10-20 dakikalığına) Ben bu kardeşime laf anlatamıyorum LoL oyununda ekran kartı fanı %60 (3000 RPM) hızla 45 derecede oynuyor. Bu ekran kartı fanına zarar verir mi?

Öncelikle ekran kartı RX 570 benim kardeşim ekran kartı 60 dereceyken çok ısındı zannedip fanı yüzde 60 çalıştırıyor. Hatta bazen %100 açıyor. (10-20 dakikalığına) Ben bu kardeşime laf anlatamıyorum LoL oyununda ekran kartı fanı %60 (3000 RPM) hızla 45 derecede oynuyor. Bu ekran kartı fanına zarar verir mi?
Hem ekran kartınız ısıya göre fanını hızlandırıyor. Ellemenize gerek yok ki.

Hem ekran kartınız ısıya göre fanını hızlandırıyor. Ellemenize gerek yok ki.

Kardeşim ayarları kurcalıyarak yapıyor.
Oyunlara girdiğimde 3000 RPM altı kesmiyor, herhangi bir sorun olmadı. Sizde de olmaz.

Ama ben otomatik açtığımda fanların en fazla 2500 RPM çalıştığını gördüm ve ekran kartı 75 dereceydi.
Fanları eline alır birkaç seneye.

:D o kadar küçük değil.

Arkadaşlar bende Saphira RX 580 pulse var otomatik ayarlarda oyunda iken 75 dereceye gelince fan 2300-2400 max RPM oluyor bu hızlar normal mi? O hızlara gelince fan sesi baya artıyor.Bazen sesten tırsıp oyunu kapatıyorum😥😥

Dosya Ekleri

• FAN.png
    FAN.png
    74,2 KB · Görüntüleme: 52
Arkadaşlar bende Saphira RX 580 pulse var otomatik ayarlarda oyunda iken 75 dereceye gelince fan 2300-2400 max RPM oluyor bu hızlar normal mi? O hızlara gelince fan sesi baya artıyor.Bazen sesten tırsıp oyunu kapatıyorum😥😥
RX 550 var. Oyunlarda 2800-3000RPM arası. Boştayken de öyle. Hala nedenini bilmiyorum ve nasıl düzeltileceğini fikri olan varsa yazabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı