RX 570 FiveM oynarken bilgisayarın zorlanması

Atacanyildiz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6650 XT OC.
COOLER MASTER TD500 V2
ADATA XPG D41 16x2 32 GB DDR 4 3600 MHz.
750 WATT PSU
2TB M2 SSD NETAC NV3000
Meslek
Bilişim
FiveM oynuyorum ve hani her serverde aynı oyun oynarken animasyon menüsü veya t chat emote verme bolumunde yazı vs yazarken sanki chat boyle aşırı kasıyor ama o sırada oyun akıcı chat bayağı geriden geliyor t chatden bahsediyorum takılıyor kasıyor gibi bir şeyler oluyor her serverde böyle yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem özelliklerim.
RX570 Pulse ITX OC yaptım 1350 MHz çekirdek 1800 MHz bellek.
Gigabyt A320 S2H anakart.
240 GB Kingston SSD.
8 GB XPG DDR4 3000 MHz CL 16 RAM.
500 Watt PSU
Özellikler yeterli neredeyse Ultra'da 60 FPS alıyorun fakat sorun benden mi yoksa donanımdan mı çozemedim.

FiveM en çok RAM'e yük bindiriyor.
RAM takviyesi yaparak sorunu çözebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam uveeys arkadaşımızında dediği gibi FiveM RAM'i fazla kullanmakta. Belli bir süre az kaynak kullanıyor lakin ilerleyen saatlerde kaynak tüketimi artıyor yani FiveM bir yerden sonra şişiyor. RAM tarafında performans kaybınızın olması 8 GB RAM'de normaldir.

Ek olarak oynamış olduğunuz sunucudaki scriptler'in stabilitesi de önem arz etmektedir. Size öneri olarak var olan GTA V ayarlarınızı Medium - High olarak çekmeniz bir süre böyle test edebilirsiniz. Çünkü GTA Online ve Singleplayer'da aldığınız performansın aynısını FiveM tarafında alamazsınız. Birçok script bulunduğu için normalinden fazla kaynak tüketmekte.

Hocam oynadığınız sunucudayken F8'e basıp resmor true yazınız. Çıkan ekranda 0.05 msden fazla değerler varsa yaşadığınız sorun büyük ihtimalle sunucu kaynaklıdır. Sağlıklı bir sunucuda GTAV'deki FPS değeriyle yakın FPS değerleri almanız gerekmekte.

R3 2300x
FiveM en çok RAM'e yük bindiriyor.
RAM takviyesi yaparak sorunu çözebilirsin.
Çok teşekkür ederim ram Alicam baktığımda 7.6 GB ye kadar ram kullanıyor alt tab Atınca googlede filan girince crash vs veriyor

Grafikleri kistim ve dediğin gibi bayağı o sorun azaldı şu an sıkıntısiz oynuyorum galiba RAM almam lazım bir de bir sorum var aynı özelliklerde farklı RAM taksam sknti çıkartır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…