RX 570 FurMark Sonuç Değerlendirmesi

Tam emin olmak için en az 1 saat test gerekiyor fakat sizin kart ısındığı için risk olur.
Kardeşim dediğin gibi OCCT'yi kurdum ama bana biraz karışık geldi. Daha önce hiç kullanmadım bu programı. Dediğin gibi kritik sıcaklığı 90 olarak ayarladım. Ama şu anda hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum. Yapmam gerekenleri detaylıca yazabilir misin rica etsem?

Basit bir işlem aslında. Resimde kısaca anlatımını yapmaya çalıştım. Test bittikten sonra sonucu kaydedip buraya atabilirsin. Eğer ekran kartın veya işlemcin 90 dereceyi aşar ise test otomatik olarak duracaktır. Test sırasında bilgisayarı kullanma bitmesini bekle sol üstten ısıları takip et. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Kardeşim merhaba, teste direkt 61-62 FPS lerde başladı. Sonra 10 saniye içinde 50, 40, 30 şeklinde düştü. 28-30'un altına düşmedi. Testi kart sıcaklığı 45 derecede iken başlattım. Zaten kart sıcaklığı 45'in altına düşmüyor. Bilgisayarı açar açmaz direkt 45. FPS 30'lara kadar düştükçe buna paralel olarak kart sıcaklığı da 90'a kadar çıktı. 9 dakika 20 saniye kala, yani testin 40. saniyesinde aşırı ısınma hatası verip testi durdudu. Sonuç çıktısını eke yüklüyorum kardeşim.

Düzenleme: Bu arada ekran kartını yeterli miktarda besleyemediğimi de aklıma gelmişken söyleyeyim.

Birinci etken: Güç kaynağım 400W.
İkinci etken: Güç kaynağının kendinden PCI-E 8 pin çıkışı yok, aparat kullanıyorum.
Üçüncü etken: Kullandığım aparat 8 değil 6 pinlik aparat. Yani kartta 2 pini boş bıraktım.

Şu an sana önerebileceğim iki şey var birincisi en az 500W olacak şekilde yeni nesil bir PSU alman, ikincisi de ekran kartının termal macununu yenilemen olacak. Eğer sorun devam eder ise kartın büyük ihtimal donanımsal olarak arızalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…