RX 570 görüntü vermiyor

Furkantmz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. aralıksız 3 haftadır öyle bir paradoksa girdimki ekran kartını takınca görüntü gelmiyor. Gittim ikinci el sorunsuz eski anakartımın koduna kadar aynısını aldım (ASUS H61M-A USB3.0). Sorun anakarttandır dedim ikinci el aldığımı taktım ondanda görüntü gelmedi. Onboarddan sorunsuz alıyorum görüntü bu arada. Hepten çıldırma noktasına geldim çünkü çalıştığına emindim adam çalışır halde videosunu attı. Her neyse çalışmayınca bende dün bilgisayarcıya götürdüm. Bilgisayarcıda denerim diye iki anakartı da götürdüm. Eski anakartımda ana işlemcim i5 3570S le 12 GB RAM'in 8 GB'tını bu anakarta taktım test için ikinci el aldığım anakarta da yedekte Pentium G2030'la 12 GB RAM'in kalan 4 GB'tını taktım. Bilgisayarcı sorunun Power'dan olduğunu söyledi galiba düşük voltaj olayı oldu ve kendi Power'ini taktıktan sonra ikinci el anakartıma ekran kartımı taktı ve kendi Power'ini de bağlayınca ekran kartından gelmeyen görüntü geldi. Sonra benim eski anakarta bağladı Power'ini görüntü gelmedi ikisinde de aynı sorun varken eski anakartımdan nasıl görüntü gelmedi anlamadım. Sorunun Power'dan olduğu az çok doğruladık hemen aynı bilgisayarcıdan Power aldım kapalı kutu diye denemedim. Eve geldiğimde Power'i bağladığımda görüntü geldi iyi hoş ama benim Pentium G2030 takılıydı. Ben de eski anakarttan 3570S ile 8 GB RAM'i aldım çalışıyor artık yeni anakart diye. Gel görki görüntü bu sefer gelmedi BIOS sıfırlama falan her şeyi yaptım bana mısın demiyor. Onboarddan yine görüntü alabiliyorum. RAM'lerde sorun olsa onboarddan açtığımda 12 GB olarak gözükmez BIOS tanıyor işlemciyi de tanıyor. RAM'lerde sorun olsa tek kanal RAM'de denedim yine olmuyor. Çakışma sorunu olsa onboarddan görüntü aldığımda bilgisayar özelliklerinde 12 GB sorunsuz gözüküyor. Sorun powerdandır dedik yine aynı şu an görüntü hiç gelmiyor. Allah rızası için yardım edin, denemediğim yol yordam kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman diğer parçalarda sıkıntı olabilir o parçaları bir yerde denettirme şansınız var mı?

Yarın gideceğim ama sanmıyorum düzelceğini işlemci ve RAM'den korkmaya başladım ben ekran kartı bunlarla beraber çalışmıyor hissine kapılmaya başladım. Onboarddan RAM işlemci takılıyken hepsi sorunsuz gözüküyor ama.

Gitmeden önce evde silgi var ise RAM girişlerini silgi ile silip dener misiniz oksitlenmiş olabilir.

Eski işlemci ile RX570'i denediniz mi?

Bilgisayarcıda denedik G2030'la görüntü geldi evde denedim yeni Power'i aldıktan sonra görüntü yine geldi işlemciyle RAM'i değiştirince görüntü yok. Ben şunu anlayamıyorum. İşlemciyle RAM falan uyuşmasa neden onboardda sorunsuz açılsınki. Bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.

Başka ekran kartı ile denediniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…