2. el bir sistem toplama sürecindeydim. Ekran kartı hariç bütün bileşenlerimi tamamlamıştım. 600 TL'ye 2 yıl garantili MSI Armor RX 570 satan bir adamla anlaştık. Neyse adam geldi denedik falan başta bir sıkıntı yok driver falan kurduk her şey sorunsuz CPU-Z'dan kartın bilgilerine baktım aynısıydı. Daha sonra Furmark testi falan yapmadım, zamanım yoktu. Sonra abi dedi oyuna gir dene. Ben de GTA 5'i açtım başta. Oyun pencereli ekranda açıldı sıkıntı yoktur dedim devam ettim yükleme ekranının ortasında alt+enter yaparak tam ekran yaptım ve birden ekran gitti. Sonra bilgisayarı kapatıp tekrar açtım. CS:GO'ya gireyim dedim normalde yük bindirmem gerekiyordu ama CS:GO hızlı açılıyor diye test edeyim dedim. Girdim oyuna CS:GO ekranı geldi sonra tam oyunun ana ekranına gelecekken siyah ekran oldu ve görüntü gitti. Yalnız PC açıktı hala. Farklı monitörde denedim yine aynı sorun. Bir de bilgisayar ilk açıldığında yani en başta açıldığında siyah Error yazılı bir perde vardı. Kartı eve götürdüm bilgisayarcı da sıkıntı olmaz diye bu sıkıntı yüzünden hiçbir şekilde oyunlara giremedim. Sonra abiyi aradım durumu anlattım. Sıkıntı olmaz ben sattığım malın arkasındayım sen bana konum at gelip bakalım dedi. Baktık sıkıntı hala devam ediyor. Abi sonra dedi ben bu kartı denedim evde sorun yoktu. Ondan sonra da kartı geri aldı, 600 TL'yi geri verdi. Abi dediğim adam da 28-29 yaşlarında. Hiç sıkıntı çıkarmadı abi bana hiç sen bozdun falan tarzı da bir şey demedi ama niyeyse kendimi kötü hissettim sanki ben yanlış bir şey yaptım gibi.
Bu arada sorun PSU'dan değil. Eskiden 560 Ti kullanıyordum. Anakartım Gigabyte D2H-Z68 modelidir. PCI Express x16 slotuna takmıştım ekran kartını. PCI Express 4.0 vardı sanırım orayı denemedim. 560 Ti 6+6 pin istiyordu RX 570 ise 8 pin istiyordu. Ben de aynı kablodan gelen 6+2 pinleri taktım (560 Ti 200W tüketiyor sanırım, RX 570 120W). Şimdide babamla görüştüm sıfır alma kararı aldık. Yalnız korktuğum bir durum var. Sıfır alsam da bu problem devam edecek mi? Bilgisayarcıda denedik bu arada kartı bilgisayarcı dedi kartta çipset arızası var ama sen bu PC'ye RX 570 takamazsın. Saçmaladı adam onu biliyorum. Dedi senin sistem DDR3 kaldırmaz falan. Ben de ciddiye alıyormuş gibi tamam diyip geçtim. Bu sorun aklımı karıştırdı ve bu yüzden ikinci el GTX 970'lere yönelme düşüncesindeyim.
Bu arada sorun PSU'dan değil. Eskiden 560 Ti kullanıyordum. Anakartım Gigabyte D2H-Z68 modelidir. PCI Express x16 slotuna takmıştım ekran kartını. PCI Express 4.0 vardı sanırım orayı denemedim. 560 Ti 6+6 pin istiyordu RX 570 ise 8 pin istiyordu. Ben de aynı kablodan gelen 6+2 pinleri taktım (560 Ti 200W tüketiyor sanırım, RX 570 120W). Şimdide babamla görüştüm sıfır alma kararı aldık. Yalnız korktuğum bir durum var. Sıfır alsam da bu problem devam edecek mi? Bilgisayarcıda denedik bu arada kartı bilgisayarcı dedi kartta çipset arızası var ama sen bu PC'ye RX 570 takamazsın. Saçmaladı adam onu biliyorum. Dedi senin sistem DDR3 kaldırmaz falan. Ben de ciddiye alıyormuş gibi tamam diyip geçtim. Bu sorun aklımı karıştırdı ve bu yüzden ikinci el GTX 970'lere yönelme düşüncesindeyim.