RX 570 GPU kaç derece olmalı?

Merhabalar. Öncelikle kasa modeli ve hava akışı sıcaklık değerlerine etki eder. Kasada 10 tane fan da olsa hava akışı kötüyse bi faydası olmaz. Kasanın yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerlerini test edin sıcaklık daha az çıkarsa hava akışı kötü demektir. Şuan 80-90 derece aldığınız sıcaklık değerleri biraz fazla. Ortalama 70-78 derece arası idealdir. Onun haricinde undervolt ve fan ayarı yaparak ekran kartının sıcaklık değerlerini düşürebilirsiniz. Forum içerisinde birçok undervolt konusu var oralara bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. Biz size burada tam olarak şu ayarları yapın diyemeyiz. Misal aynı ekran kartını aynı modeli bile kullansak benim kullandığım ayarlar sizde çalışmayabilir bizzat bu durumu yaşadım. Undervolt mantığı voltaj ayarlarını düşürerek hiçbir performans kaybı olmadan sıcaklık değerlerini de düşürmektir. Bunu da siz deneme yanılma yöntemi ile en stabil çalışan ayarları bulmanız lazım.

AMD memory Tweak ile manuel fan ayarı yapabilirsin. Technopat undervolt rehberi vardı diye hatırlıyorum. Araştırıp bakabilirsin.

Undervolt konusu var yüzlerce RX 570 hakkında. Undervolt performansı biraz düşürücektir ama sıcaklığı da düşürücektir.

Undervolt konusu var yüzlerce RX 570 hakkında. Undervolt performansı biraz düşürücektir ama sıcaklığı da düşürücektir.
Ben performans düşüklüğü yaşamadım açıkçası hatta undervolt yapabilmek için Frekans Mhz değerini bile biraz düşürmeme rağmen. Belki başka kartlarda değişkenlik gösterebilir. Yani biz bu kartları yüksek performans yüksek FPS değerleri için alıyoruz. En ufak bir performans düşüklüğü görseydim bırakırdım otomatik ayarlarında 90 derece oyun oynardım. Kartın hem otomatik ayarlarında hem de undervolt ayarlarında defalarca test ettiğim için konuşuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…