RX 570 grafiklerde kırılma, bozulma

P4tris

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta da görüldüğü gibi.

Birkaç gün öncesine kadar stock bir şekilde kullandığım.
ASRock RX570 Phantom Gaming D 4 GB 256Bit GDDR5

Ekran kartıma.
https://cdn.discordapp.com/attachments/681596061986324488/750683506568593408/Screenshot_705.png
Radeon yazılımın'dan hız aşırtma yaptım. Belirttiğim kareye bastığım takdirde.

Böyle bir artış oluyor; https://cdn.discordapp.com/attachments/681596061986324488/750684122179043428/unknown.png

Fan hızları ile biraz oynayıp oranlarını arttırdıktan sonra böyle kullanmaya devam ettim.
Fakat bir süre sonra gözüme grafik kırılmaları çarpmaya başladı. Masaüstünde hiçbir sıkıntı yok ama bir oyun başlattığımda, oyunun ne olduğu fark etmiyor kırılmalar başlıyor.

Söz konusu kırılma örneği;https://cdn.discordapp.com/attachments/681596061986324488/750683510167306271/Screenshot_704.png

Kırılmalar anlık olarak geliyor gidiyor ve oyunun herhangi bir yerinde çıkabiliyorlar küçük büyük fark etmeksizin.

Önerileriniz nelerdir, her fikre açığım.

Saygılar...

Fazla overclock etmişsin stabil çalışmıyor. Ya voltajı arttıracaksın ya da frekansı düşüreceksin.

Ben Sapphire RX 480 4 GB Nitro + modelini kullanıyorum. Radeon yazılımında ekran kartına otomatik hız aşırtma ile 70 MHz değerinde bir hız aşırtma yaptım. Bu şekilde birkaç saat oynadıktan sonra mavi ekran hatası aldım ve Radeon ayarları sıfırlandı. Bence AMD'nin yazılımı hız aşırtma için hiç uygun değil. Ekran kartı ısınmasa bile hız aşırtma yapınca mavi ekran hatası alıyorum. Senin sorununun da rahatlıkla yazılımsal bir sorun olduğunu söyleyebilirim. İstersen AMD'nin sitesinde en son sürümde 2 tane yazılım bulunur, optional ve recommended olmak üzere. Bunlardan optional yüklüyse yazılımı tamamen kaldırıp recommended olanını yükle ve tekrar bir dene ama ben yine aynı sonucu alacağını düşünüyorum.

Yazılımla hiçbir alakası yok aslında.

Fazla overclock etmişsin stabil çalışmıyor. Ya voltajı arttıracaksın ya da frekansı düşüreceksin.
Mesele fazla overclock değil. Arkadaş otomatik hız aşırtma yapmasına rağmen böyle bir sorun olmuş.

Ayarları varsayılana alarak aynı sorun oluyor mu, bakabilir misiniz ?
Ayarları stock haline geri dönmeme rağmen sonuçlar aynı
hangi değerleri ne oranda arttırmalıyım
pek zannetmiyorum çünkü ddu ile sıfırdan driver silip tekrardan aynı sürümü kurdum aynı tekrar silip eski sürümü kurdum aynı değişen birşey yok
Oyun içi GPU sıcaklık değerleri nedir?
Tam değerleri ne yazıkki ölçemedim fakat dün galiba aşırı ısınmadan restart yedi pc.

Yük altındayken overclocksuz 70 75 e yakın yüksek değerler nadiren 80 e geliyor

Reboot atman lazım. Yine de düzelmezse geçmiş olsun, ekran kartının RAM'leri bozulmuş demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…